Turcia impune restricții la export pentru Israel

Turcia impune restricții la export pentru Israel
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2024

Turcia va impune restricții la exportul de produse din 54 de categorii către Israel până la declararea unei încetări a focului în Gaza, a anunțat Ministerul turc al Comerțului, citat de The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ministerul a precizat că măsurile vor intra în vigoare imediat, adăugând că restricțiile vor include, printre altele, produse din fier și oțel și echipamente de construcții, arată G4Media.ro.

„Această decizie va rămâne în vigoare până când Israelul va declara imediat o încetare a focului și va permite un flux adecvat și neîntrerupt de ajutor umanitar în Gaza”, a anunțat ministerul pe rețelele de socializare.

Insula Paros, amenințată de o explozie fără precedent a construcțiilor, spre disperarea localnicilor CITEȘTE ȘI Insula Paros, amenințată de o explozie fără precedent a construcțiilor, spre disperarea localnicilor

Anunțul Ankarei vine după ce Israelul a refuzat luni cererea Turciei de a se alătura parașutărilor aeriene de ajutoare umanitare pentru palestinienii din Gaza.

Israelul nu a explicat imediat de ce a respins cererea, refuzul său ducând la avertismentul ministrului turc de externe, Hakan Fidan: „Nu există nicio scuză pentru ca Israelul să blocheze încercarea noastră de a lansa ajutoare pentru locuitorii înfometați din Gaza”.

SUA au început să lanseze livrări de ajutoare în Gaza pe calea aerului în luna martie, iar Olanda, Franța, Spania și alte țări contribuie la efortul umanitar.

Turcia, care a sprijinit demersurile pentru ca liderii israelieni să fie judecați pentru genocid, a cerut în mod repetat încetarea imediată a focului în acest conflict, în care, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, controlat de Hamas, peste 33.000 de palestinieni au fost uciși de loviturile israeliene începând cu 7 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
export
israel