Turcia va relaxa restricțiile în timpul zilei, dar interdicțiile de circulație nocturne și în weekend vor fi menținute

Turcia va relaxa restricțiile în timpul zilei, dar interdicțiile de circulație nocturne și în weekend vor fi menținute
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2021

Turcia va începe să relaxeze de astăzi lockdown-ul său strict pentru combaterea coronavirusului, permițându-le oamenilor să iasă din case ziua, dar păstrând interdicția de circulație pe timp de noapte și în weekend-uri, a anunțat Ministerul de Interne, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că Turcia va relaxa treptat lockdown-ul deplin impus în urmă cu două săptămâni și jumătate și că va ridica restricțiile mai semnificativ din iunie, scrie Agerpres.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Autoritățile turce au înăsprit măsurile de combatere a coronavirusului după ce numărul de cazuri zilnice de COVID-19 a crescut la peste 60.000 în aprilie, unul dintre cele mai grave bilanțuri la nivel global, iar numărul de morți a ajuns la aproape 400 zilnic.

Până la 1 iunie, oamenii vor trebui să rămână acasă între nouă seara și cinci dimineața în timpul săptămânii și de vineri seara până luni dimineața, cu excepția drumurilor la magazine pentru cumpărăturile zilnice, se precizează în directiva ministerului.

Potrivit documentului citat, călătoriile între orașe sunt permise în afara orelor în care se aplică interdicția de circulație, în timp ce restaurantele și cafenelele sunt limitate la prepararea alimentelor care pot fi ridicate și consumate în altă parte. Mall-urile vor fi deschise în timpul zilelor săptămânii, dar facilități precum cluburi și cinematografe vor rămâne închise, mai menționează acesta.

FOTO O clădire de 10.000 de metri pătrați din lemn și sticlă, ridicată în fața Turnului Eiffel CITEȘTE ȘI FOTO O clădire de 10.000 de metri pătrați din lemn și sticlă, ridicată în fața Turnului Eiffel

Deși Turcia a impus restricții asupra deplasării oamenilor și a activităților în timpul pandemiei, Erdogan a încercat să mențină producția economică ținând fabricile deschise inclusiv în timpul lockdown-ului.

Creșterea numărului de cazuri amenința să afecteze sezonul turistic de vară și a determinat deja mutarea finalei Ligii Campionilor de la Istanbul în Portugalia, iar Formula Unu a anulat vineri Marele Premiu al Turciei din 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
restrictii