Ucraina a cedat în fața Ungariei pentru a debloca ajutorul din fondul militar al UE

Ucraina a cedat în fața Ungariei pentru a debloca ajutorul din fondul militar al UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2023

Cinci companii grecești au fost, de asemenea, eliminate de pe lista sponsorilor de război.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La solicitarea Ungariei, Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției (NAZK) din Ucraina a anunțat suspendarea statutului de sponsor internațional al războiului pentru OTP Bank din Ungaria, scrie Adevărul.

VIDEO PROFIT LIVE Adrian Popa, Levels Digital: Am văzut potențialul de creștere. Targetul nostru sunt acești clienți mari către foarte mari CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Adrian Popa, Levels Digital: Am văzut potențialul de creștere. Targetul nostru sunt acești clienți mari către foarte mari

Potrivit unui mesaj de pe site- ul NAZK, statutul de sponsor internațional al războiului a fost suspendat pentru OTP Bank, precum și pentru cinci transportatori greci, pe care Ucraina i-a acuzat că au transportat ilegal petrol rusesc pentru a ocoli plafonul de preț.

„O astfel de decizie a fost luată ca urmare a negocierilor dintre reprezentanții NAKC și reprezentanții companiilor și guvernelor acestor țări cu privire la încetarea cooperării cu Federația Rusă”, a informat NAKC.

Agenția a menționat că, în schimb, se așteaptă ca Ungaria să deblocheze o tranșă de 500 de milioane de euro din Fondul European de Pace și să întoarcă refuzul Greciei de a bloca viitorul pachet de sancțiuni UE care vizează reducerea capacității Rusiei de a continua războiul.

În luna mai, NAZK a anunțat includerea celei mai mari bănci maghiare - OTP Bank - în lista sponsorilor de război datorită poziției conducerii instituției financiare de a continua activitatea în Federația Rusă și recunoașterii așa-numitului „L/DNR” .

Ca răspuns, Budapesta a anunțat că va bloca introducerea în continuare a sancțiunilor împotriva Federației Ruse și alocarea de noi tranșe din Fondul European pentru Pace către Kiev.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
ungaria
ue