Ucraina a convenit cu două companii americane să producă în comun obuze de artilerie vitale de 155 mm

Ucraina a convenit cu două companii americane să producă în comun obuze de artilerie vitale de 155 mm
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2023

Ucraina a convenit cu două companii americane să producă în comun obuze de artilerie vitale de 155 mm, a declarat un oficial ucrainean, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cererea de cartușe de artilerie de 155 mm a crescut vertiginos în urma invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, în 2022, scrie News.ro.

FOTO Coaliția se pregătește de schimbarea ASF. Un nou favorit pentru conducere CITEȘTE ȘI FOTO Coaliția se pregătește de schimbarea ASF. Un nou favorit pentru conducere

SUA și aliații au trimis la Kiev peste 2 milioane de cartușe și urmăreau să mărească producția pentru a reumple stocurile epuizate.

”Avem acorduri cu două companii americane de top pentru a produce în comun în Ucraina muniție de calibru 155”, a declarat Oleksandr Kamyshin, ministrul ucrainean pentru industriile strategice, în comentarii televizate.

El a spus însă că implementarea acordului va dura ani.

"Pentru a produce calibrul 155, procesul durează minim doi ani, maxim trei. Iar pentru a începe această producție, avem nevoie de tehnologii pe care partenerii noștri le dețin. Ucraina nu a produs niciodată acest calibru", a spus el.

CE propune noi norme pentru bunăstarea animalelor CITEȘTE ȘI CE propune noi norme pentru bunăstarea animalelor

Kievul își intensifică eforturile de a-și produce propriile arme, pe fondul îngrijorării că livrările din Occident ar putea să se clatine.

De asemenea, speră că firmele mixte cu producătorii internaționali de armament pot ajuta la reînvierea industriei sale interne.

Miercuri, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Kievul nu vrea să se bazeze doar pe ajutorul militar aliat și își propune să devină un donator de securitate pentru vecini în viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
ucraina
arme