Ucraina le invită pe mamele soldaților ruși capturați să vină să îi ia

Ucraina le invită pe mamele soldaților ruși capturați să vină să îi ia
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2022

Armata ucraineană le-a invitat pe mamele soldaților ruși capturați pe teritoriul său să vină să îi ia, Kievul afirmând că a luat prizonieri zeci de militari de la începutul invaziei ruse, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"A fost luată decizia de a-i preda pe soldații ruși mamelor lor dacă acestea vin să îi ia în Ucraina, la Kiev," a transmis Ministerul ucrainean al Apărării, arată Agerpres.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Ministerul a publicat numerele de telefon și o adresă de e-mail prin care mamele pot obține informații despre fiii lor prizonieri în Ucraina.

În cazul în care detenția fiilor lor este confirmată, femeile ruse sunt invitate să meargă în Polonia, apoi să intre în Ucraina printr-un punct de trecere a frontierei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Mihnea Rădulescu, Director Vodafone Business, Vodafone România: Nu ar trebui să ne uităm la soluții digitale ca la un panaceu. O companie când se digitalizează nu înseamnă neapărat că va avea și succes. Trebuie și alte elemente CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Mihnea Rădulescu, Director Vodafone Business, Vodafone România: Nu ar trebui să ne uităm la soluții digitale ca la un panaceu. O companie când se digitalizează nu înseamnă neapărat că va avea și succes. Trebuie și alte elemente

"Veți fi primite și însoțite la Kiev, unde îi veți putea lua pe fiii voștri", a subliniat Ministerul Apărării ucrainean.

"Spre deosebire de fasciștii lui Putin, noi, ucrainenii, nu ducem un război împotriva mamelor și copiilor lor capturați", se mai arată în comunicat.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

În timpul conflictului dintre Moscova și separatiștii ceceni din anii 1990 și 2000, numeroși tineri recruți ruși au fost trimiși pe front, iar unii au căzut prizonieri.

Mame ale soldaților s-au mobilizat atunci pentru a-i aduce înapoi pe supraviețuitori sau pentru a lua cadavrele, fără a ezita să meargă la fața locului, o mișcare ce a alimentat atunci proteste anti-război în Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina