ULTIMA ORĂ Rusia anunță că urmează să anexeze patru regiuni din Ucraina

ULTIMA ORĂ Rusia anunță că urmează să anexeze patru regiuni din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2022

Rusia urmează să anexeze vineri teritoriile pe care le controlează în Ucraina, într-o ceremonie la Kremlin, în care Vladimir Putin va susține un discurs, anunță joi Kremlinul, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”O ceremonie de semnare a unor acorduri cu privire la intrarea unor noi teritorii în Federația rusă va avea loc mâine (vineri), la ora (locală) 15.00 (și ora României), la Kremlin”, declară un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agențiile ruse de presă Tass și RIA Novosti.

FOTO Viktor Orban, implicat într-un incident - Un jurnalist l-a salvat când barca sa gonflabilă a început să piardă aer și era în pericol să se scufunde CITEȘTE ȘI FOTO Viktor Orban, implicat într-un incident - Un jurnalist l-a salvat când barca sa gonflabilă a început să piardă aer și era în pericol să se scufunde

”Vladimir Putin va susține un discurs voluminos la acest eveniment”, anunță Peskov.

”O întâlnire cu președintele este, bineînțeles, prevăzută. Nu pot să spun unde și când. Nu am această informație”, a declarat pur și simplu joi un reprezentant al administrației de ocupație din Herson, Kiril Stremusov, scrie News.ro.

Procesul anexării celor patru zone aflate sub control rus din Ucraina s-a accelerat în ultimele zile, prin organizarea în pripă a unor ”referendumuri” - respinse drept o ”mascaradă” și un ”simulacru” de către Kiev și susținătorii săi din Occident.

Potrivit agențiilor ruse de presă, Parlamentul rus urmează să adopte prin vot - în zilele rumătoare - un text care oficializează anexarea.

FOTO Dezvoltatorul parcului eolian Fântânele, cel mai mare din Europa continentală, investește peste 600 milioane euro într-un proiect similar în Bulgaria CITEȘTE ȘI FOTO Dezvoltatorul parcului eolian Fântânele, cel mai mare din Europa continentală, investește peste 600 milioane euro într-un proiect similar în Bulgaria

Vladimir Putin urmează să susțină un discurs în fața deputaților și senatorilor ruși, reuniți, la Moscova.

Un indiciu al faptului că Kremlinul vea să marcheze acest lucru este pregătirea unor festivități la Moscova, vineri.

Primăria Moscovei a anunțat închiderea unor drumuri din centrul capitalei ruse, în jurul emblematicei Piețe Roșii, unde se lucra la instalarea unei scene.

Vladimir Putin a susținut un discurs, cu mare pompă, în 2014, după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea, sub cupolele Kremlinului, în care le-a cerut parlamentarilor ruși să valideze anexarea acestui teritoriu ucrainean la Rusia.

Comunitatea internațională nu a recunoscut niciodată această anexare.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina