Ungaria atrage o nouă investiție masivă

Ungaria atrage o nouă investiție masivă
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2022

O companie sud-coreeană realizează în orașul maghiar Nyíregyháza cea mai mare investiție din acest an în Ungaria, în valoare de aproximativ 290 de miliarde de forinți (727 milioane de euro), transmite agenția maghiară MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În noua fabrică urmează să fie produsă o folie separatoare folosită la bateriile autovehiculelor electrice, a anunțat ministrul ungar de externe și al comerțului exterior, Péter Szijjártó, arată G4Media.

Potrivit comunicatului ministerului de externe, atunci când a anunțat investiția W-Scope, șeful diplomației ungare a relatat că unitatea din Ungaria este prima fabrică pe care compania o deschide în Europa, care înseamnă crearea a 1.200 de noi locuri de muncă și o producție anuală de 1,2 miliarde de metri pătrați de folie separatoare.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

Péter Szijjártó a spus că Ungaria deține a treia cea mai mare capacitate de producție de baterii electrice din lume – după China și Statele Unite ale Americii. În plus, se înregistrează o creștere: în prezent vorbim despre 50 de gigawați oră pe an, iar în 2025 vom ajunge la 150 de gigawați oră, a specificat politicianul. În exportul de baterii electrice, Ungaria se află pe locul cinci în clasamentul mondial, a mai relatat ministrul.

Companiile sud-coreene reprezintă a patra cea mai mare comunitate de investitori din Ungaria. 

Recent, Ungaria a atras și investiția de 1 miliard euro a BMW, pentru care a concurat și România.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
masini