Ungaria va primi tehnologie pentru a produce vaccinul rusesc Sputnik V

Ungaria va primi tehnologie pentru a produce vaccinul rusesc Sputnik V
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2021

Ungaria va primi tehnologie anul acesta pentru a produce vaccinul rusesc anti-COVID-19 Sputnik V la o fabrică de pe teritoriul său, aflată în prezent în construcție, a declarat la Moscova ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, potrivit unui comunicat emis de ministerul său, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acesta ar fi primul pas concret către realizarea vaccinului în Uniunea Europeană, chiar dacă Sputnik V nu este încă aprobat în blocul comunitar. Vaccinul Sputnik V, utilizat pe scară largă în Rusia și aprobat pentru utilizare în peste 70 de țări, este încă examinat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), scrie Agerpres.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

"Există o cerere imensă pentru vaccinul rusesc în lume, așa că Ungaria are un interes economic de a participa la producție", a precizat Péter Szijjártó, adăugând că țara sa și Rusia au semnat un "acord politic" cu privire la producerea vaccinului Sputnik V în Ungaria.

Ungaria a utilizat pe scară largă vaccinul chinezesc Sinopharm, dar și Sputnik V, în timpul campaniei sale de vaccinare în masă - alături de seruri anti-COVID-19 produse în Occident - deși niciunul dintre aceste două vaccinuri nu a primit aprobare pentru utilizarea de urgență din partea blocului comunitar.

În lipsa aprobării din partea EMA, este mai dificil pentru cetățenii ruși - dar și pentru sutele de mii de unguri vaccinați cu Sputnik V - să călătorească în țările UE.

OMS a declarat miercuri că procesul de aprobare de utilizare de urgență pentru vaccinul rusesc Sputnik V a fost suspendat din cauza unor date lipsă și a unor proceduri legale, însă organizația speră că aceste probleme vor fi "rezolvate destul de curând".

Pe moment nu este clar când va primi Sputnik V aprobarea de utilizare din partea Agenției Europene pentru Medicamente. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
sputnik v