Vicepremierul Bulgariei a demisionat

Vicepremierul Bulgariei a demisionat
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2018

Vice-premierul bulgar Valeri Simeonov, un naționalist aliat șefului Guvernuui conservator, a demisionat după mai multe săptămâni de manifestații ale mamelor unor copii cu dizabilități insultate de declarațiile sale, într-un context social tensionat, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Mi-am înmânat demisia din postul de vicepremier al Guvernului bulgar”, a declarat joi presei Valeri Simeonov.

Serviciul de presă al Guvernului a anunțat că demisia a fost acceptată de către premier, conservatorul Boiko Borisov.

Mame ale unor copii cu dizabilități, mobilizate inițial să ceară Parlamentului bulgar ajutoare sociale mai bune, manifestau seară de seară la Sofia de mai multe săptămâni, cerând demisia vicepremierului.

Fitch a confirmat ratingul României la nivelul BBB-, cu perspectivă stabilă CITEȘTE ȘI Fitch a confirmat ratingul României la nivelul BBB-, cu perspectivă stabilă

Valeri Simeonov le-a catalogat lupta, într-un comunicat, la jumătatea lui octombrie, drept o ”mână de femei vehemente care își instrumentalizează copiii și manipulează societatea, expunând căldurii și ploii acești copii pretins bolnavi (...) doar cu scopul de a obține câștiguri materiale”.

El a publicat acest comunicat după ce mame și-au adus copiii cu dizabilități în fața sediului Parlamentului, pentru a cere ajutoare sociale suplimentare.

Simeonov, în vârstă de 63 de ani, este coliderul formațiunii naționaliste Patrioți Uniți, aliatul minoritar în coaliția aflată la putere.

El a provocat deja sandal prin declarațiile sale cu privire la romi și migranți și a revenit - fără convingere - asupra declarațiilor sale, la presiunile premierului și partenerilor din cadrul Patrioților Uniți.

Însă acest lucru nu a fost suficient să calmeze furia mamelor, în contextul în care tensiunile s-au intensificat în ultimele săptămâni în probleme precum prețul mare al carburantului, creșterea prețului încălzirii și nivelul slab de trai în cea mai săracă țară din Uniunea Euroeană (UE).

Mii de bulgari au manifestat la 11 noiembrie în toată țara denunțând creșterea prețurilor carburanților, blocând circulația în aproximativ 20 d orașe și pe principalele drumuri din țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
demisie
vicepremier
bulgaria
valeri simeonov
proteste