VIDEO Mai multe persoane înarmate au furat 2,5 milioane de euro dintr-un avion Austrian Airlines, aflat pe pista aeroportului din Tirana

VIDEO Mai multe persoane înarmate au furat 2,5 milioane de euro dintr-un avion Austrian Airlines, aflat pe pista aeroportului din Tirana
scris 10 apr 2019

Poliția din Albania a arestat patru persoane și a chestionat alte 40 după ce un grup înarmat a furat 2,5 milioane de euro dintr-un avion al Austrian Airlines, scrie The Guardian.

Bărbații înarmați au pătruns pe pista aeroportului din Tirana marți și au furat banii care urmau să fie transferați la o bancă din Viena, a informat poliția.

Băncile străine care au operațiuni în Austria își trimit valuta către Viena deoarece banca centrală din Albania nu acceptă astfel de depozite, scrie News.ro.

Sunny Beach, desemnată cea mai ieftină stațiune europeană de pe litoral pentru al șaselea an CITEȘTE ȘI Sunny Beach, desemnată cea mai ieftină stațiune europeană de pe litoral pentru al șaselea an

Bărbații au reușit să ajungă pe pista aeroportului printr-o poartă folosită de pompieri.

Poliția a informat că trei bărbați îmbrăcați în uniforme militare au amenințat angajații care se ocupau de bagaje și apoi au furat banii. Unul dintre atacatori a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliția.

Conform informațiilor inițiale, au fost furate 2,5 milioane de euro însă presa locală susține că ar putea fi vorba de o sumă de cinci ori mai mare.

Tanja Gruber, purtătoarea de cuvânt a Austrian Airlines, a declarat că banii erau transportați în avion când a avut loc jaful.

„Tocmai avusese loc îmbarcarea. Membrii echipajului și pasagerii nu au fost în pericol”, a precizat ea.

Decolarea avionului a fost amânată cu trei ore.

Ca măsură de siguranță, nu vor mai exista transferuri de bani între Tirana și Viena, a informat Gruber.

În ultimii trei ani, au mai avut loc cel puțin două astfel de jafuri la aeroport.

viewscnt
Afla mai multe despre
austrian airlines
albania
jaf