Viktor Orban anunță că Ungaria ia în considerare inițierea unor acțiuni în justiție împotriva Uniunii Europene

Viktor Orban anunță că Ungaria ia în considerare inițierea unor acțiuni în justiție împotriva Uniunii Europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2018

Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, a anunțat vineri că guvernul său ia în considerare inițierea unei acțiuni legale împotriva Uniunii Europene și a acuzat-o pe Angela Merkel că încearcă să submineze capacitatea Ungariei de a-și apăra granițele, scrie Politico.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Budapesta susține că votul din plenul Parlamentului European, privind declanșarea procedurilor în vederea activării Articolului 7 din Tratatul UE împotriva Ungariei, nu este valid pentru că nu ia în considerare abținerile. Avocații Parlamentului susțin însă că există precedent legal în acest sens, astfel Parlamentul nu este obligat să țină cont de abțineri pentru a ajunge la o majoritate, scrie News.ro.

Orban a reafirmat obiecțiile guvernului său față de proces, declarând pentru postul național de radio din Ungaria că se așteaptă „la o dezbatere legală serioasă” în această privință.

Ambasadorul Ungariei la UE, Oliver Varhelyi, a precizat într-o scrisoare trimisă președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, că Ungaria va contesta validitatea rezultatului la Curtea Europeană de Justiție, dacă va fi nevoie.

Orban a pus la îndoială vineri motivațiile Parlamentului European pentru investigarea Ungariei.

Grupul MOL investește 1,2 miliarde euro într-un complex chimic din Ungaria CITEȘTE ȘI Grupul MOL investește 1,2 miliarde euro într-un complex chimic din Ungaria

„În Parlamentul European de astăzi există o majoritate clară pro-migrație”, a declarat Orban, adăugând că parlamentarii europeni încearcă să schimbe compoziția populației europene.

„Avem nevoie de un nou Parlament European și de un alt viitor”, a precizat el, acuzând apoi UE că finanțează ONG-uri.

Prim-ministrul ungar a atacat-o apoi și pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, care a cerut UE să își întărească agenția de protecție a granițelor, Frontex.

„Planul este ca, dacă Ungaria nu poate fi forțată să primească migranți, atunci trebuie să i se ia dreptul de a-și proteja granițele”, a declarat Orban, pentru ca apoi să acuze blocul european că dorește „să trimită mercenari” în țara sa pentru „a lua” puterea „fiilor Ungariei” de a-și proteja granițele.

„Să nu avem iluzii, ei vor lăsa migranții înăuntru”, a avertizat Orban.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
ungaria