Vladimir Putin a primit un vaccin experimental cu administrare nazală împotriva COVID-19

Vladimir Putin a primit un vaccin experimental cu administrare nazală împotriva COVID-19
scris joi, 09:17

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că a primit un vaccin experimental, sub formă de pudră, administrat prin inhalare nazală, la scurt timp după ce a primit a doua doză a vaccinului rusesc Sputnik V, scrie Moscow Times. „Am pulverizat într-o nară și apoi în cealaltă”, a spus Putin într-o întâlnire televizată cu oficiali guvernamentali de top responsabili cu combaterea coronavirusului. „Totul a durat 15 minute, cu perioada de observație cu tot. Nu am simțit nimic, pur și simplu nimic”, a spus președintele. „Astăzi de dimineață am făcut deja sport.”

Putin și-a repetat rugămințile către ruși atât de a se vaccina, cât și de a se revaccina pentru a combate cel mai recent și mai mortal val de pandemie de până acum, cu peste 1.000 de decese pe zi înregistrate în ultimele săptămâni. El a adăugat că se opune în continuare vaccinării obligatorii, scrie Hotnews.ro.

După o ședință în noapte, Orange își schimbă CEO-ul, condamnat la închisoare cu suspendare. I-a acceptat demisia și îi caută un înlocuitor CITEȘTE ȘI După o ședință în noapte, Orange își schimbă CEO-ul, condamnat la închisoare cu suspendare. I-a acceptat demisia și îi caută un înlocuitor

Rusia a lansat mai multe vaccinuri dezvoltate pe plan intern, inclusiv Sputnik V la nivel internațional, dar campania de imunizare a țării s-a confruntat cu mai multe eșecuri.

Doar 37% dintre ruși sunt complet vaccinați, conform monitorizărilor, în timp ce autoritățile spun că imunitatea de turmă a Rusiei a depășit 50%.

Rusia este printre țările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, cu un total de peste 9,4 milioane de infecții și peste 266.000 de decese înregistrate oficial.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
vaccin