Vladimir Putin acuză Occidentul că „distruge economia de piață”. Rusia nu va furniza energie țărilor care plafonează prețurile

Vladimir Putin acuză Occidentul că „distruge economia de piață”. Rusia nu va furniza energie țărilor care plafonează prețurile
scris 13 oct 2022

Vladimir Putin a acuzat G7 și UE că „distrug” piața mondială de energie plafonând prețul petrolului rusesc, susținând că nu există nicio garanție că o astfel de decizie nu va fi impusă și în alte domenii.

„Nimeni nu va da astfel de garanții, ceea ce înseamnă că, prin deciziile lor aventuroase, unii politicieni occidentali distrug economia de piață globală: de fapt, ei reprezintă o amenințare la adresa bunăstării a miliarde de oameni”, a spus liderul de la Kremlin, la forumul de energie de la Moscova.

FOTO Marek Andryszak, CEO al 8a, retailer polonez intrat recent pe piața locală: Țintim să ajungem la o cotă de piață de 20% în următoarele 12-18 luni. Când și unde poate fi deschis primul magazin fizic CITEȘTE ȘI FOTO Marek Andryszak, CEO al 8a, retailer polonez intrat recent pe piața locală: Țintim să ajungem la o cotă de piață de 20% în următoarele 12-18 luni. Când și unde poate fi deschis primul magazin fizic

Rusia nu va furniza resurse energetice acelor țări care le vor limita prețurile, a adăugat Putin. „Pentru cei care, în loc de parteneriate de afaceri și mecanisme de piață, preferă trucurile și șantajul nerușinat și trăim de zeci de ani într-o astfel de paradigmă, în sfera politică, nu vom acționa în detrimentul nostru”, a spus el, citat de TASS.

El a comentat că „populația, ca în Evul Mediu, a început să se aprovizioneze cu lemne de foc pentru iarnă”. „Ce legătură are Rusia cu asta? Și încearcă constant să învinuiască pentru propriile greșeli pe alții, în acest caz, pe Rusia. Ei înșiși sunt de vină, vreau să subliniez din nou”, a insistat președintele rus, citat de Hotnews.ro.

Kremlinul a găsit beneficiarii exploziilor de la Nord Stream

Vladimir Putin s-a referit și la exploziile de la gazoductul Nord Stream susținând că acestea sunt „un act de terorism internațional”.

„Logica este cinică – să distrugi, să blochezi sursele de energie ieftină, să privezi milioane de oameni, consumatori industriali de gaze, căldură, electricitate și alte resurse și să-i forțezi să cumpere toate acestea la prețuri mult mai mari”, a declarat el.

Liderul de la Kremlin a acuzat că în spatele exploziilor sunt „cei care caută să rupă legăturile dintre Rusia și Uniunea Europeană, să-i slăbească potențialul industrial și să pună mâna pe piață”.

Semnificația geopolitică a sistemelor de gaze rămase este mai importantă acum, a continuat el. „Acestea trec pe teritoriul Poloniei și Ucrainei. De asemenea, SUA pot furniza acum resurse energetice la prețuri mari”, a spus Putin.

El a asigurat că o parte a Nord Stream 2, este funcțională și a asigurat că Moscova poate livra gaze pe acest segment.

„Rusia este gata să reia livrările. Mingea este în terenul UE și dacă ea vrea, nu trebuie decât să deschidă robinetul”, afirmat Putin. ​

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia
energie