VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Vasiliu, marketing & sales director e-Mobility Rentals: Pentru scalarea în Europa țintim o rundă de finanțare de 5 milioane de euro. Avem deja semnale de a începe un pilot în Oslo și Barcelona

VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Vasiliu, marketing & sales director e-Mobility Rentals: Pentru scalarea în Europa țintim o rundă de finanțare de 5 milioane de euro. Avem deja semnale de a începe un pilot în Oslo și Barcelona
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2023

Compania românească e-Mobility Rentals a creat primul serviciu de închiriere vehicule electrice cu baterii interschimbabile în locații fixe (swap stations) din Europa.

„Se vrea a fi soluția pentru un oraș sustenabil și a felului în care lucrurile și oamenii se mișcă într-o aglomerație urbană. Inovația businessului nostru constă în bateria universală. Am reușit să creăm o baterie care am vrut să funcționeze cu 4 tipuri de vehicule și 2 tipuri de mopede.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Aceste baterii fiind găsite în niște dulapuri de baterii montate în tot Bucureștiul în acest moment și ideea de bază este că nu mai ai de așteptat la stația de încărcare, să cauți una, pur și simplu te duci și schimbi bateria. Tot acest flux operațional durează cam 30 de secunde pentru 50 de km de autonomie extra”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Alexandru Vasiliu marketing & sales director e-Mobility Rentals.

Modelul de business, continuă el, este creat special pentru piața de livratori și curierat. Compania are 100 de vehicule în București și mai bine de 80% din această flotă este dedicată celor de la Glovo cu care are un parteneriat de peste 6 luni.

„Ei sunt principalii noștri furnizori de date în ceea ce privește viabilitatea și scalabilitatea acestui tip de business. Până acum ne uităm la peste 314.000 km verzi rulați în București și peste 70 de tone de dioxid de carbon salvate în acest moment. În plus, fiecare mașina scutește între 75 și 80 de decibeli de poluare fonică

Mașinile sunt aduse din China. Noi ne ocupăm de tot ce înseamnă partea de adaptare a bateriilor noastre către aceste vehicule. În momentul de față operăm cu 3 tipuri de vehicule și 2 tipuri de mopede. Pe viitor, vrem să creștem gama de vehicule și să trecem și la a doua generație, la vehicule de cargo, mult mai mari”, spune acesta.

VIDEO PROFIT LIVE Oana Pascu, fondator Complice.ro: Avem parteneri care au crescut prețurile de 4 ori pe parcursul anului CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Oana Pascu, fondator Complice.ro: Avem parteneri care au crescut prețurile de 4 ori pe parcursul anului

Businessul a fost început în urmă cu doi ani, cu o investiție proprie de 2 milioane de euro.

„Ne uităm și spre partea de flote premium, să ne adresăm aici corporațiilor sau businessurilor care se ocupă cu închirierea autovehiculelor. Ne uităm la mașini de genul Tesla, care să funcționeze pe același principiu. Dar aici vorbim de baterii mult mai mari, ceea ce înseamnă că pe viitor trebuie să adaptăm aceste stații fixe (swap stations)”, precizează Alexandru Vasiliu.

Până la finalul lui 2024, compania vrea să ajungă la o flotă de 400-500 de vehicule și la 20 de stații de încărcare, de la 10 câte are în prezent. 

„După acest prag ne uităm spre orașele din țară unde vedem acest potențial, iar pe viitor focusul principal sunt Țările Nordice și Europa de Vest, de unde avem deja semnale și o dorință crescută de a începe un pilot în Oslo și Barcelona. Pentru scalarea în Europa țintim o rundă de finanțare de 5 milioane de euro. Lucrurile arată destul de bine în momentul de față”, afirmă antreprenorul.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandru vasiliu
e-mobility rentals