PROFIT NEWS TV - Ministrul Muncii: Indexarea pensiilor, imposibil de realizat de la 1 decembrie

PROFIT NEWS TV - Ministrul Muncii: Indexarea pensiilor, imposibil de realizat de la 1 decembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2021

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că indexarea pensiilor este "imposibil de realizat" de la 1 decembrie, ea explicând că taloanele de pensie pentru luna viitoare se tipăresc deja luna aceasta. Ea arată că pensiile vor fi indexate de la 1 ianuarie, cu un procent cuprins între 6 și 12, în funcție de buget.

"O să vă spun un lucru care este imposibil de realizat și anume indexarea pensiilor de la 1 decembrie. De la 1 ianuarie le indexăm oricum. Am anunțat cu minim 6% și, în funcție de cum se așază bugetul, venituri-cheltuieli, între 6 și 12 procente este posibilă orice majorare. Însă unii își doresc foarte tare să crească de la 1 decembrie. Da, și noi ne dorim, însă lucrul acesta se face legal, da? Pentru a avea bază legală îți trebuie un act normativ care să facă posibilă această indexare de la 1 decembrie, în condițiile în care cupoanele de pensie se tipăresc deja în noiembrie. Deci noi, acum, tipărim taloanele de pensie pentru luna decembrie. Tehnic nu este posibil. De la 1 ianuarie le indexăm oricum”, a afirmat ministrul Muncii la PROFIT NEWS TV.

Urmărește-ne și pe Google News
Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Raluca Turcan a menționat că indexarea pensiilor "nu reduce din inechități" și că diferențele dintre pensiile primite de oameni vor fi reduse prin adoptarea unei legi a pensiilor.

Ea a afirmat că în al doilea trimestru al anului viitor va fi "o primă prezentare" a legii pensiilor, iar la finalul anului 2022 proiectul de act normativ va fi transmis Parlamentului, conform negocierilor cu Comisia Europeană pe marginea PNRR.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

În ceea ce privește majorarea alocațiilor pentru copii, ministrul Muncii a declarat că își dorește acest lucru, dar a adăugat: "Nu știu dacă putem acoperi bugetar această majorare cu 40% a alocațiilor".

viewscnt
Afla mai multe despre
turcan
pensii