PROFIT NEWS TV Președintele ANAF - Nu este o prioritate pentru mine, acum, să alerg după profesor sau manichiuristă, prefer prevenția. Profesorii să plătească impozit pe meditații, dau așa și exemplu pentru tinerii pe care îi modelează

PROFIT NEWS TV Președintele ANAF - Nu este o prioritate pentru mine, acum, să alerg după profesor sau manichiuristă, prefer prevenția. Profesorii să plătească impozit pe meditații, dau așa și exemplu pentru tinerii pe care îi modelează
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2022

Șeful ANAF, Lucian Heiuș a afirmat, în emisiunea Talk News de la PROFIT NEWS TV, că nu este o prioritate pentru el să alerge după un profesor sau după o manichiuristă, dar a ținut să precizeze că profesorii trebuie să plătească impozit pentru meditații. ANAF a trimis scrisori în care aceștia sunt sfătuiți să lucreze sub formă de PFA. El a precizat că preferă ca, "pe mica evaziune", să meargă pe prevenție, pe programe de informare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Lucian Heiuș a arătat că a elaborat o serie de programe de conformare și a trimis scrisori, în județe-pilot, pentru a vedea dacă crește conformarea fiscală la plată. Scrisori au fost trimise în București și Ilfov pentru saloanele de înfrumusețare, la Cluj și Sibiu pentru profesori și în Brașov și Constanța pentru firme care închiriază camere turiștilor.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

”Sunt acțiuni de prevenție, eu cred foarte mult în prevenție, degeaba mă duc astăzi și îl amendez, eu vreau chiar să nu mai facă așa ceva. Vrem ca acel individ, societăți care sunt obișnuite să facă evaziune fiscală, să înțeleagă că nu se mai poate”, a spus șeful ANAF.

Întrebat dacă meditațiile ar trebui impozitate, Heiuș a spus că este un venit de natură salarială pentru care trebuie să plătești impozit, astfel că în scrisori li s-a transmis acestora să opereze ca Persoană Fizică Autorizată (PFA). 

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

”Nu este o prioritate pentru mine, acum, să alerg după un profesor sau să alerg după o manichiuristă care lucrează 8 ore la salon și poate mai lucrează la două cliente sau trei seara acasă, în sufragerie, dar nu este normal să se întâmple acest lucru. Prefer ca pe mica evaziune să merg pe prevenție, pe programe de informare”, a mai spus Heiuș.

El a menționat că profesori ar trebui să dea un exemplu prin plata acestor impozite în fața acelor tineri pe care îi modelează, prin meditațiile pe care le dau. 

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
taxe