PROFIT NEWS TV Bogdan Mihei, Președintele Autorității Vamale ANUNȚ: Vom angaja prin concurs sute de persoane

PROFIT NEWS TV Bogdan Mihei, Președintele Autorității Vamale ANUNȚ: Vom angaja prin concurs sute de persoane
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 27 ian 2022

Bogdan Mihei, Președintele Autorității Vamale Române (AVR), a anunțat, la PROFIT NEWS TV, că după aprobarea proiectului de hotărâre privind organizarea și funcționarea Autorității Vamale Române, decizie necesară pentru operaționalizarea noii structuri vamale, vor fi scoase la concurs 350 de posturi în cadrul noii structuri AVR. Procesul de reorganizare a Vămii nu va afecta în vreun fel activitatea aeroporturilor internaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ministerul Finanțelor a pus recent în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind organizarea și funcționarea Autorității Vamale Române, prezentat cu mult înainte de Profit.ro. Autoritatea a fost înființată, prin lege, pentru separarea Vămii de ANAF ca entitate distinctă în subordinea Ministerului Finanțelor. Vama redevine astfel instituție subordonată direct Finanțelor, după ce actuala Direcție Generală a Vămilor, parte a ANAF, a fost înființată în 2013, preluând activitatea Autorității Naționale a Vămilor de la momentul respectiv.

„Proiectul de HG a fost publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe și după parcurgerea tuturor pașilor legali, ceea ce înseamnă avizări de la ministerele avizatoare, de la organizațiile sindicale și ANFP, acesta va fi aprobat prin HG. În lege prevede și o perioadă tranzitorie de 60 de zile de la intrarea în vigoare a acestui HG. Suntem optimiști că se va întâmpla într-un timp cât mai scurt”, a spus Bogdan Mihei, Președintele Autorității Vamale Române.

PROFIT NEWS TV Sorin Ioniță, Președinte Expert Forum, despre greva STB: Mizele sunt mari. Sifonarea de bani, controlarea unor entități cu foarte mulți angajați, care pot fi exploatate politic pentru voturi CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Sorin Ioniță, Președinte Expert Forum, despre greva STB: Mizele sunt mari. Sifonarea de bani, controlarea unor entități cu foarte mulți angajați, care pot fi exploatate politic pentru voturi

După reorganizare, Autoritatea Vamală Română va scoate la concurs 350 de posturi noi atât pentru structurile nou înființate, cât și pentru acoperirea regiunilor cu deficit la personal la nivelul întregii țării.

„Trebuie să refacem structurile suport din cadrul acestei autorități. AVR are un grad mare de posturi vacante, iar media de vârstă a lucrătorilor Vămii este foarte ridicată. Noi am solicitat în vederea înființării structurilor nou create, dar și pentru acoperirea zonelor deficitare din punct de vedere al personalului la nivelul întregii țări, posibilitatea de a se scoate la concurs și de a se recruta din sursă externă 350 de posturi”, adaugă președintele AVR.

Proiectul pus în dezbatere de Ministerul Finanțelor prevede creșterea schemei de personal de la 2.660 posturi la Direcția Generală a Vămilor, din cadrul ANAF, la 3.060 posturi la Autoritatea Vamală Română, fără să precizeze câte dintre acestea ar urma să fie ocupate și câte vacante. Noile posturi sunt considerate necesare pentru structurile suport, cum ar fi Resurse Umane, Contabilitate, IT și altele. Până în prezent, DGV avea asigurate structuri suport în cadrul ANAF.

PROFIT NEWS TV - A început sezonul grevelor la stat. Economistul șef al BCR: Este însă puțin spațiu pentru creșteri semnificative de salarii în sectorul public CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV - A început sezonul grevelor la stat. Economistul șef al BCR: Este însă puțin spațiu pentru creșteri semnificative de salarii în sectorul public

Potrivit acestuia, niciun angajat actual al Vămii nu va fi dat afară și nici drepturile salariale ale acestora sau gradele profesionale nu vor fi afectate.  

„Această restructurare și eficientizare a activității vamale se face dintr-o necesitate de a îmbunătăți activitatea și standardele birourilor vamale de frontieră și de interior. Nu vom afecta drepturile salariale, gradele profesionale, iar activitatea vameșilor va fi preluată integral în interiorul noii AVR. Noi avem un deficit de personal și interesul nostru este să ne completăm personalul, nu să dăm pe cineva afara”, subliniază Bogdan Mihei. 

Despre mesajul recent transmis de reprezentanți ai angajaților, în care se atrăgea atenția că reorganizarea Vămii va duce la imposibilitatea aeroporturilor internaționale de a-și mai desfășura activitatea, Bogdan Mihei susține că activitatea acestora nu va fi afectată vreun fel. 

PROFIT NEWS TV Ministrul Economiei: Sunt peste 2 milioane de facturi de energie și gaze greșite. E nevoie de măsuri de sprijin și pentru marii consumatori industriali CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Ministrul Economiei: Sunt peste 2 milioane de facturi de energie și gaze greșite. E nevoie de măsuri de sprijin și pentru marii consumatori industriali

„Noi nu desființăm birouri vamale, le reorganizăm în puncte vamale care vor fi în subordinea unui birou vamal de interior. (...) Vrem să eficientizăm activitatea din aceste birouri vamale, pentru că există o discrepanță foarte mare datorită Brexitului și a noilor reglementări la TVA la toate produsele care intră prin curierat rapid. Vom asigura activitatea vamală la frontieră fără să fie nicio întrerupere. (...) Activitatea vamală rămâne aceeași în toate aeroporturile și nu vor fi afectate în niciun fel”, a mai spus Bogdan Mihei.

De asemenea, reorganizarea Vămii nu va afecta nici procesul de aderare la spațiul Schengen.

viewscnt
Afla mai multe despre
reorganizarea vămii
bogdan mihei
autoritatea vamală română
angajari vamă
concurs vama