Ministrul Economiei anunță că în luna mai a anului viitor compania Salrom va fi listată la Bursă

Ministrul Economiei anunță că în luna mai a anului viitor compania Salrom va fi listată la Bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2022

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, afirmă că Fondul Proprietatea, care deține 49% din societatea Națională a Sării SA - Salrom, dorește să iasă din acționariatul Salrom, compania care se ocupă de exploatarea sării urmând să fie listată la bursă cel mai probabil în luna mai a anului viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Fondul Proprietatea dorește să iasă din acționariatul societății și să intre pe Bursă, să vândă aceste acțiuni pe Bursă. Avem un plan, au venit cu un plan pentru o astfel de tranzacție care, din estimările noastre, va fi finalizată undeva în prima jumătate a anului viitor. Există un acord de principiu din partea celuilalt acționar, a Ministerului Economiei și atunci vom lucra împreună ca această listare pe Bursă să se realizeze cu succes și, bineînțeles, în beneficiul companiei”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, în timpul unei vizite la salina Slănic din județul Prahova.

Putin apelează acum la...delfini CITEȘTE ȘI Putin apelează acum la...delfini

Acesta a subliniat nevoia de investiții în unele dintre minele de exploatare deținute de Salrom, arătând că până acum ”acționariatul” este cel ”care a decis ca o bună parte din investiții să nu fie făcute”, scrie News.ro.

”Investițiile nu se fac numai din surse proprii, investițiile se pot face și prin atragerea unor fonduri, fie din fonduri europene sau prin atragerea unor fonduri prin instrumente financiare pentru că, în mai anul viitor, compania Salrom va fi listată la Bursă. Asta înseamnă că va exista o transparență și un interes din partea acționarilor de a continua aceste investiții și de a dezvolta Salromul. Adică, mă aștept ca printr-un astfel de demers, care este pozitiv pentru Salrom, să demarăm cât mai rapid aceste investiții care au fost blocate ani de zile. Dacă mă întrebați care sunt efectiv cauzele, nu vă pot da un răspuns concludent pentru că, sincer, mi-aș pierde foarte mult timp să încerc să identific cauzele. Hai să privind în viitor, hai să vedem cum dezvoltăm pe mai departe Salromul și Salina Slănic Prahova”, a mai afirmat ministrul Florin Spătaru.

Acesta a subliniat că susține deblocarea tuturor proiectelor investiționale care au fost ”blocate ani de zile”, printre acestea numărându-se și achiziționarea unui lift care să coboare și că urce turiștii în și din mina Unirea, obiectiv turistic în cadrul salinei de la Slănic Prahova.

Liftul de la Slănic, vechi de zeci de ani, s-a defectat în anul 2014, când a căzut în timp ce transporta turiști, iar de atunci accesul în mina de vizitare se face cu microbuze, care coboară până la 200 de metri adâncime, prin galeriile minei de exploatare.

În decembrie 2021, Ministerul Economiei a demarat o analiză la Salrom pe contractele care sunt în prezent în desfășurare și în ceea ce privește proiectele de dezvoltare investițională pe care le demarează.

La mijlocul anului trecut, ministrul economiei de la acea vreme, Claudiu Năsui, anunța demararea procedurilor de listare a Salrom pe BVB, susținând că procesul va dura un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul economiei
florin spătaru
salrom