Salrom va fi listată la Bursa de Valori București. "Scoatem companiile de stat din secolul 19 și le ducem în secolul 21."

Salrom va fi listată la Bursa de Valori București. "Scoatem companiile de stat din secolul 19 și le ducem în secolul 21."
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2021

Societatea Națională a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, va fi listată la Bursa de Valori București.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, spune că procedurile necesare vor dura cel puțin un an.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

"Salrom este o companie de stat pe care am început să o reformăm anul acesta. Noua conducere a început deja procedurile pentru extinderea activității în zona exploatării grafitului. Asta va permite României să se reindustrializeze și să facă parte din lanțul de producție al bateriilor. A fost aprobată începerea procedurilor de listare la bursă a companiei Salrom. Concret, vom putea cumpăra și vinde acțiuni la Salrom pe Bursa de Valori într-un mod deschis și transparent. Listarea la bursă este un lucru foarte bun pentru companie, înseamnă transparență, reguli clare și, cel mai important, acces la investitori privați.

Am avut întâlniri și cu BERD, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care ne va ajuta în acest proces. Sistematic vom scoate companiile de stat din secolul 19 și le ducem în secolul 21. Procedurile de listare vor dura cel puțin un an. Iar la final vom avea o companie modernă care își va putea finanța ușor investițiile. Până atunci, Salrom are nevoie de reformă, ceea ce noua conducere a început deja să facă, lucru pentru care îi felicit și îi asigur de toată susținerea mea", a spus Năsui.

Profitul net al Salrom a scăzut de aproape șapte ori în 2020, la 11,5 milioane lei, în timp ce venituri operaționale au scăzut cu 36%, la 300,2 milioane lei, arată un raport al Fondului Proprietatea, care deține 49% din acțiunile companiei.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Societatea Națională a Sării S.A este o companie la care participația Ministerul Economiei este de 51%.

Obiectul principal de activitate îl reprezintă exploatarea, prepararea și comercializarea sări și a unor substanțe nemetalifere. Salrom are 1507 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
salrom
sare
bursa