FOTO HTC inaugurează o nouă serie de smartphone-uri prin lansarea modelelor U Ultra și U Play

FOTO HTC inaugurează o nouă serie de smartphone-uri prin lansarea modelelor U Ultra și U Play
scris 12 ian 2017

Taiwanezii de la HTC au anunțat două smartphone-uri, denumite U Ultra și U Play, care dau startul unei noi serii de dispozitive în portofoliul companiei.

Spre deosebire de anii trecuții, când lansările începutului de an erau la finele lunii februarie, acum, cu ocazia târgului anual Mobile World Congress, cei de la HTC s-au grăbit să iasă în față cu două noi smartphone-uri care se desprind de brandul One și inaugurează seria U.

Vârful de gamă este U Ultra, model ce se distinge prin mai multe caracteristici definitorii: este construit numai din sticlă, are un ecran principal de dimensiuni (prea) mari, dispune un ecran suplimentar, se laudă cu inteligență artificială, nu are ieșire audio de 3,5 inch și costă cam mult.

Instagram Stories ajunge la 150 de milioane de utilizatori CITEȘTE ȘI Instagram Stories ajunge la 150 de milioane de utilizatori

Exact deasupra ecranului de 5,7 inch cu rezoluție QHD, U Ultra are un alt ecran. Acesta va fi folosit pentru a afișa notificări, butoane de control pentru muzică și shortcut-uri către diverse aplicații ori contacte.

FOTO HTC inaugurează o nouă serie de smartphone-uri prin lansarea modelelor U Ultra și U Play

Lista dotărilor tehnice nu include nimic surprinzător. U Ultra dispune de un procesor Snapdragon 821, 4 GB memorie RAM, 64 GB sau 128 GB memorie internă și suport pentru carduri de memorie de până la 2 TB.

Camera foto principală are 12 MP și, spre deosebire de cea de modelele de anul trecut, dispune de auto-focus cu detecție de fază. Surprinzător, camera secundară, realizează poze cu o rezoluție mai mare, de 16 MP.

La 5 luni de la lansare, cea mai recentă versiune de Android se află instalată pe doar 0.5% din smartphone-urile motorizate de Google CITEȘTE ȘI La 5 luni de la lansare, cea mai recentă versiune de Android se află instalată pe doar 0.5% din smartphone-urile motorizate de Google

U Ultra va fi livrat cu cea mai recentă versiune de Android, Nougat, și are în dotare o baterie de 3.000 mAh. Ținând cont că vorbim de un telefon cu ecran 5,7 inch, cei de la HTC ar fi putut face un efort să includă o baterie mai mare.

FOTO HTC inaugurează o nouă serie de smartphone-uri prin lansarea modelelor U Ultra și U Play

Cel de-al doilea model al noii seriei, U Play, scade puțin ștacheta dotărilor tehnice față de U Ultra. Procesorul folosit este un Helio P10 dezvoltat de MediaTek, memoria RAM este de doar 3 GB, memoria internă poate fi de 32 GB sau de 64 GB, ecranul are 5,2 inch și rezoluție 1080p, bateria are o capacitate de doar 2.500 mAh, iar versiunea de Android cu care va fi livrat este Marshmallow.

Niciunul din cele două device-uri nu are ieșire audio de 3,5 inch, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor trebui să se orienteze către o pereche de căști wireless.

Posesorii smartphone-urilor Galaxy S7 mai au de așteaptat foarte puțin până vor primi update-ul la Android 7 CITEȘTE ȘI Posesorii smartphone-urilor Galaxy S7 mai au de așteaptat foarte puțin până vor primi update-ul la Android 7

În schimb, ambele smartphone-uri dispun de ceea ce HTC numește Sense Companion. Compania taiwaneză se laudă că avem de-a face cu inteligență artificială - o sintagmă care atrage atenția de fiecare dată când este folosită.

Sense Companion poate aminti utilizatorului să pună telefonul la încărcat, dacă acesta urmează să fie plecat o perioadă de timp mai mare decât ceea ce poate oferi bateria telefonului sau îi poate aduce aminte să-și ia umbrela dacă plouă - două exemple oferite de reprezentanții HTC cu ocazia prezentării oficiale.

FOTO HTC inaugurează o nouă serie de smartphone-uri prin lansarea modelelor U Ultra și U Play

Cei de la HTC nu au anunțat prețurile pentru țara noastră dar au spus că cele două noi smartphone-uri vor fi disponibile în România începând cu luna martie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
htc
smartphone
android