Miliardarul britanic nou acționar la Manchester United pregătește deja sute de concedieri

Miliardarul britanic nou acționar la Manchester United pregătește deja sute de concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2023

Dorința directorului executiv de la Ineos de a reduce costurile totale ale clubului Manchester United, după preluarea parțială a grupării mancuniene, ar putea duce la concedierea a 300 de angajați ai clubului, a anunțat cotidianul englez The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma achiziționării unui sfert din acțiunile clubului englez Manchester United, CEO-ul de la Ineos, Jim Ratcliffe, ar dori să reducă costurile în cadrul clubului englez, susține publicația britanică The Guardian, care scrie că omul de afaceri englez ar cere unei companii externe să efectueze un audit al grupării din Manchester, pentru a concedia o parte semnificativă din cei o mie de angajați pe care îi are clubul. Conform informațiilor avute de presa britanică, este vizat un procent cuprins între 25% și 30% dintre angajați, adică un număr de 300 dintre aceștia ar putea să-și piardă locul de muncă, scrie News.ro.

DOCUMENT Cum faci față hackerilor: Recomandări pentru a-ți proteja conturile de Facebook, Instagram, WhatsApp, TikTok, YouTube CITEȘTE ȘI DOCUMENT Cum faci față hackerilor: Recomandări pentru a-ți proteja conturile de Facebook, Instagram, WhatsApp, TikTok, YouTube

Această operațiune ar trebui să reducă la minim toate cheltuielile care nu au legătură cu achiziția de jucători. Jim Ratcliffe are în plan să investească 300 de milioane de euro în infrastructura clubului. El a mai declarat că ar vrea să rămână „pe termen lung” la Manchester United: „Cred că putem oferi performanță și pe teren, pentru a completa succesul comercial incontestabil de care se bucură clubul. Acest lucru va necesita însă timp și răbdare, dar și rigoare și management profesional la cel mai înalt nivel”, a declarat Jim Ratcliffe într-o scrisoare adresată suporterilor lui Manchester United.

Grupul Ineos, unde Jim Ratcliffe ocupă funcția de director executiv, a preluat în vara anului 2019 clubul francez OGC Nice.

viewscnt
Afla mai multe despre
manchester united
ineos