Pandemia ar putea costa fotbalul mondial aproximativ 14 miliarde de dolari

Pandemia ar putea costa fotbalul mondial aproximativ 14 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2020

Pandemia de Covid-19 ar putea costa fotbalul mondial aproximativ 14 miliarde de dolari, iar acest lucru a determinat deja peste 150 de asociații să solicite ajutorul Federației Internaționale de Fotbal (Fifa), a anunțat miercuri fostul comisar european Olli Rehn, care este responsabil de acest dosar în cadrul Fifa, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luând în calcul perturbarea calendarului meciurilor, stadioanele goale și pierderile din drepturile de televizare, această estimare "acoperă totalitatea economiei fotbalului" pentru cele 211 de asociații membre ale Fifa, inclusiv echipele de juniori, a explicat finlandezul într-o conferință de presă.

Amazon a lansat magazine de lux online CITEȘTE ȘI Amazon a lansat magazine de lux online

Fără a intra în detalii, Olli Rehn a precizat că fotbalul sud-american "a suferit destul de mult", pe un continent lovit dur de pandemie, chiar dacă "în cifre absolute", Europa a înregistrat cele mai importante pierderi, scrie Agerpres.

"Peste 150 de asociații membre au solicitat deja să fie incluse în planul de ajutor al Fifa, înzestrat cu 1,5 miliarde de dolari sub formă de subvenții și împrumuturi", a continuat guvernatorul Băncii Centrale a Finlandei, fost vice-președinte al Comisiei Europene și care începând din 2017 este vicepreședinte al comisiei de guvernanță a Fifa.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
fifa
pandemie
fotbal