Un nou stadion în România

Un nou stadion în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2024

Primarul orașului Galați, Ionuț Pecheanu, a anunțat, într-o conferință de presă, începerea studiului de fezabilitatea în vederea construirii unui stadion de 25-30.000 de locuri, pe baza arenei Dunărea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"Pentru că toate lucrurile frumoase te obligă la ceva, sunt în postura de a vă anunța că dăm drumul la studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion de aici de la Galați, care urmează a fi construit pe baza stadionului Dunărea. Vom vedea dacă vom putea obține ceva din această jumătate de stadion pe care deja o avem construită, pentru că toate stadioanele moderne au alte utilități. Va fi un stadion de 25.000, maximum 30.000 de locuri. E un proiect care probabil va avea nevoie de șase luni de zile pentru a avea proiectul de fezabilitate din calculele noastre. Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro. Banii vor veni probabil în cea mai mare parte de la Compania Națională de Investiții și de la bugetul local. Mai avem de trecut un singur hop, ne dorim ca săptămâna viitoare să avem și Hotărârea de Guvern pentru ca mai apoi să înceapă licitația. Suntem singura echipă din Moldova care a reușit să câștige campionatul (de fotbal) și cred că Moldova, nu doar Galațiul, are nevoie de o astfel de construcție", a declarat Pecheanu.

Google demarează un program destinat start-up-urilor care vor să inoveze cu ajutorul AI CITEȘTE ȘI Google demarează un program destinat start-up-urilor care vor să inoveze cu ajutorul AI

El a afirmat, totodată, că se vor începe lucrări de construcție și la patinoar și la bazin, în privința noului stadion avansând ca termen de finalizare a lucrărilor anul 2028, scrie Agerpres.

"Cred că este nevoie alături de stadion și patinoar și de bazin, care este și el foarte aproape de a fi lansat în licitație publică. Dar și micile baze sportive de cartier, pe care trebuie să le reînviem, până în momentul de față reușind să facem cinci sau șase săli de sport, lucru care poate nu este mult, dar cu siguranță nu este puțin. Cel mai devreme probabil peste un an și jumătate să înceapă efectiv construcția, dacă nu cumva doi ar fi o promisiune nerealistă. Termenul de finalizare ar fi cam de patru ani, cam așa. Stadionul Oțelul va rămâne cel mai probabil ca bază de antrenament pentru Oțelul Galați pe viitor, iar pe noul stadion să fie jucate meciurile oficiale", a adăugat Pecheanu.

Antrenorul echipei Oțelul Galați, Dorinel Munteanu, s-a arătat încântat de proiectul noului stadion și a precizat, că în cazul în care formația sa va evolua în cupele europene în acest an, va juca la Constanța sau la București.

"Lipsea ceva de când am început acest proiect. Pe plan sportiv cred că suntem din ce în ce mai bine, în parametri, și acest anunț mă bucură foarte tare. Dacă vom juca în Europa League, prima soluție ar fi Constanța pentru noi (Ovidiu, n. red.), dar sunt convins că vom juca în cupele europene. A doua opțiune ar fi Bucureștiul ca teren de joc, dar încă nu mi s-a cerut de la federație", a afirmat Dorinel Munteanu.

Acesta a spus că își dorește ca anul viitor echipa să aibă un buget de 4-5 milioane de euro: "Sper ca anul viitor să avem un buget de patru-cinci milioane de euro, ca să pot plăti la timp, ca să zic așa, salariile jucătorilor".

FIFA a încercat să limiteze suma de bani pe care agenții o pot câștiga din tranzacții CITEȘTE ȘI FIFA a încercat să limiteze suma de bani pe care agenții o pot câștiga din tranzacții

În ceea ce privește prelungirea contractului antrenorului cu Oțelul Galați, Pecheanu a spus că acest aspect ține doar de Dorinel Munteanu și de conducerea clubului.

"Ține doar de dumnealui, este decizia dumnealui. Este ultimul lucru de care domnul Dorinel Munteanu ar trebui să își facă griji. Ține doar de Dorinel, de conducerea clubului, și tot angrenajul ăsta din jurul echipei Oțelul Galați, dacă vor dori să continue. Eu unul pot spune ca susținător al echipei, că îmi doresc ca Dorinel Munteanu să rămână la echipă, fără doar și poate", a afirmat Pecheanu.

Tehnicianul a precizat că înțelegerea cu Oțelul Galați expiră în vara anului următor, având o clauză de prelungire automată în cazul realizării obiectivelor stipulate.

"Contractul meu expira abia la anul, nu anul acesta. Pe parcursul acestor trei ani de zile, mi s-a prelungit contractul datorită rezultatelor, și se prelungește automat dacă îmi ating obiectivele. Sper ca în fiecare an să ne atingem obiectivele sportive și să obținem cât mai multe performanțe", a adăugat Dorinel Munteanu.

Echipa de fotbal Oțelul Galați va juca finala Cupei României, pe 15 mai, cu Corvinul Hunedoara, iar câștigarea trofeului i-ar putea da dreptul de a evolua în preliminariile Europa League dacă va obține licența. Totodată, formația pregătită de Dorinel Munteanu are posibilitatea de a evolua în Europa Conference League, dacă va termina play-out-ul pe prima poziție și va câștiga barajul cu ocupanta locului 3 în play-off.

Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați, finalistele Cupei României în acest sezon, vor afla pe 26 aprilie dacă vor obține licența de a putea evolua în Europa League, a anunțat, vineri, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
galați
stadion