PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Mădălina Sumedrea, fondator Casa Matteo: Cea mai mare provocare pentru un astfel de business este sezonalitatea

PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Mădălina Sumedrea, fondator Casa Matteo: Cea mai mare provocare pentru un astfel de business este sezonalitatea
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2024

Inaugurată în toamna anului 2021, Casa Matteo din Zărnești, județul Brașov, poate găzdui acum până la 7 persoane, fiind dedicată în special familiilor sau celor care vor să exploreze zona.

„Casa Matteo este o căsuță de vacanța pe care am clădit-o împreună cu părinții mei. Acest imobil îl aveam deja în Zărnești care este și locul meu natal și al părinților mei și, inițial, ne-am gândit să facem această căsuța un spațiu pentru noi, dar, ulterior, ne-am dat seama că o investiție în acest imobil îl face pregătit mai degrabă pentru turism de tip hotelier.

A fost o idee mai bună și facilă pentru noi, pentru că, în familia noastră avem un istoric antreprenorial în ceea ce înseamnă tâmplăria și a fost mai ușoară partea de design, amenajarea propriu zisă a locației”, spune, la emisiunea (Re)Descoperă România de la PROFIT NEWS TV, Mădălina Sumedrea, fondator Casa Matteo.

Urmărește-ne și pe Google News
PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Marcel Vulpoi, co-fondator Gramofon Wine: România începe să devină vizibilă pe harta turismului internațional. Potențialul e imens CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Marcel Vulpoi, co-fondator Gramofon Wine: România începe să devină vizibilă pe harta turismului internațional. Potențialul e imens
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În continuare, proiectul se adresează familiilor cu copii, care își doresc un spațiu intim.

„Toți turiștii ne mărturisesc că asta le place cel mai mult la noi, că este un loc intim, unde sunt singuri, nu au spații comune cu alți oaspeți, iar noi oricum închiriem spațiul doar integral”, mai spune aceasta.

În plus, continuă ea, orașul Zărnești este și foarte ofertant din punct de vedere turistic, fiind și unul dintre puținele orașe care au certificat de destinație ecoturistică.

„Asta înseamnă faptul că turiștii preponderent preferă experiențe naturale și culturale sustenabile, astfel că, avem o multitudine de activități în ceea ce privește sfera aceasta a ecoturismului, precum echitație, drumeții, cicloturism.

De asemenea, în județul Brașov și în proximitatea Zărnești sunt multiple obiective turistice, și mai este dezvoltat și turismul sportiv”, precizează Mădălina Sumedrea.

Cea mai mare provocare însă pentru un astfel de business, adaugă ea, este sezonalitatea și faptul că un an nu seamănă cu celălalt.

„Deși locația noastră e una oportună atât iarna, cât și vara, tot există acest gap în unele perioade”, afirmă ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
mădălina sumedrea
casa matteo