Aeroporturi București își modernizează infrastructura IT pentru a preveni atacurile cibernetice

Aeroporturi București își modernizează infrastructura IT pentru a preveni atacurile cibernetice
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 30 iul 2021

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a inițiat o licitație estimată la 4,66 milioane de euro, fără TVA, pentru achiziționarea de echipamente IT, soluții de securitate cibernetică și aplicații software în vederea modenizării și dezvoltării centrului de date.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

"Infrastructura IT și comunicații reprezintă un obiectiv de importanță strategică al CNAB, cu impact direct în desfășurarea operațiunilor aeriene asociate în condiții de siguranță și securitate maxime. Asigurarea unui management eficient al informației și tehnologiei de securitate, în contextul avansului tehnologic înregistrat în ultima perioadă și a amenințărilor provenite din spațiul cibernetic, reprezintă un factori important în desfășurarea activității companiei. Având în vedere faptul că pentru succesul unei companii este esențial managementul eficient al informației și tehnologiei de securitate și ținând cont de vulnerabilitățile crescânde, de spectrul larg de amenințări, cum ar fi războiul informațional sau alte amenințări din ciberspațiu, punerea în practică a acestui proiect aduce un impact pozitiv în atingerea obiectivelor strategice pe care le urmărim. Astfel, dezvoltarea infrastructurii IT și comunicații, în special din centrul de date, dar și acelora dedicate sistemului disaster recovery, reprezintă o măsură care conferă posibilitatea desfășurării în bune condiții a operațiunilor aeroporturare, în condiții de criză sau calamitate, de asemenea și modernizarea acestor echipamente duce la asigurarea unor servicii moderne partenerilor, companiilor - aeriene, handling sau comerciale - care își desfășoară activitatea în cadrul CNAB cu impact bugetar pozitiv pe plan național", scrie în documentația de atribuire.

Telekom România a inaugurat un centru de date în Cluj-Napoca, în urma unei investiții de 3,5 milioane de euro CITEȘTE ȘI Telekom România a inaugurat un centru de date în Cluj-Napoca, în urma unei investiții de 3,5 milioane de euro

Ofertele vor fi deschise la finele lunii august.

Compania Națională Aeroporturi București, care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, a raportat în 2020 afaceri de 372,7 milioane de lei și o pierdere 146,4 milioane de lei.

Pentru acest an, managementul CNAB speră să aducă operatorul aeroportuar pe profit și estimează un rezultat brut pozitiv în valoare de 207.390 lei la venituri totale de 540,14 milioane lei.

Compania este controlată de statul român - 80% și Fondul Proprietatea - 20%, potrivit termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnab
aeroporturi bucuresti
licitatie
data center
modernizare
atacuri cibernetice