EXCLUSIV Primăria Capitalei negociază cu BCR, BRD, UniCredit și Raiffeisen

EXCLUSIV Primăria Capitalei negociază cu BCR, BRD, UniCredit și Raiffeisen
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 26 iul 2021

Banca Comercială Română (BCR), BRD, UniCredit și Raiffeisen Bank vor să împrumute Primăria Capitalei cu peste 135 milioane lei, pentru asigurarea lichidităților necesare proiectelor "Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București (șapte obiective însumând 31,621 km)", "Pasaj Doamna Ghica" și "Penetrație Prelungirea Ghencea - Domnești", precum și pentru acoperirea ratelor scadente la împrumuturi contractate de la BRD - Groupe Societe Generale și Ministerul Finanțelor Publice, potrivit datelor instituției remise pentru Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"În data de 23.07.2021 au fost depuse 7 oferte de finantare, dintre care 4 oferte pentru lotul 1, din partea BRD, BCR, UniCredit si Raiffeisen, iar pentru lotul 2 au fost depuse 3 oferte, din partea BCR, UniCredit si Raiffeisen", a transmis Primăria Capitalei pentru Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Pentru primul lot, împrumutul va fi contractat pe 10 ani, cu o perioadă de grație de 12 luni. Al doilea lot va fi semnat pe 5 ani, fără perioadă de grație.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Profit.ro a anunțat în septembrie 2020 că BRD-Groupe Societe Generale a câștigat licitația pentru acordarea către Primăria Municipiului București a unui credit de până la 100 de milioane de lei pentru finanțarea unor investiții publice de interes local, pentru 10 ani.

Jumătate din credit este utilizat pentru finanțarea unor proiecte de infrastructură rutieră aflate în derulare, printre care "Pasaj Doamna Ghica", "Modernizarea unor artere de penetrație, străpungeri, supralărgiri și pasaje rutiere și pietonale - Penetrație Splaiul Independenței - Ciurel - Autostrada București - Pitești" și ”Lărgire Șoseaua Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca și Șoseaua Petricani”.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Cealaltă jumătate a împrumutului acoperă o parte din componenta nerambursabilă a proiectului privind achiziționarea a 100 de troleibuze cu autonomie și 130 de autobuze hibrid, care se ridică la un total de 487,872 milioane de lei (inclusiv TVA).

În toamna anului 2019, municipalitatea a mai negocat cu băncile, atunci pentru a contracta de pe piață finanțări rambursabile pe maximum 10 ani de aproape 575 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
pmb
licitatie
credite
doamna ghica
ghencea
domnesti
brd
mfp