Bittnet lansează un nou brand

Bittnet lansează un nou brand

Frații Logofătu, acționarii principali ai Bittnet

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2018

Bittnet (BNET), integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlat de frații Logofătu, lansează brandul dendrio, prin care va furniza serviciile de integrator IT prestate anterior de cele două branduri Bittnet și Gecad Net. Bittnet a preluat Gecad Net în luna septembrie, într-o tranzacție anunțată de Profit.ro din primăvară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Odată cu lansarea brandului dendrio, Bittnet anunță, de asemenea, o nouă structură de grup, axată pe cele două domenii de activitate:

- Educație – care cuprinde în prezent Training IT, segment în care Bittnet este lider de piață și care, în viitor, va include și alte inițiative de educație, inclusiv integrarea activităților Equatorial, o companie de tip „game-based learning”. Activitățile educaționale vor fi desfășurate sub brandul Bittnet.

- Tehnologie –  care va concentra serviciile de integrare IT, ce anterior erau livrate de Bittnet și GECAD NET. Această activitate acoperă un portofoliu comun de produse, servicii și soluții, iar echipa mai mare permite un volum de lucru mai mare, atât din punct de vedere tehnic, cât și al forței de vânzări. În viitorul apropiat, Elian Solutions, companie în care Bittnet intenționează să achiziționeze un pachet de 55% acțiuni, va întregi oferta adăugând soluții de tip ERP în portofoliul grupului. Activitățile tehnologice vor fi realizate sub brandul dendrio.

Totodată, Bittnet țintește să accelereze dezvoltarea diviziei internaționale, care a început să se dezvolte în ultimii doi ani și care se așteaptă să genereze venituri în creștere. Responsabilitățile din cadrul acestei divizii includ deschiderea de noi birouri în afara țării, extinderea vânzărilor și a capacitaților de livrare la nivel internațional.

Activitățile pe plan internațional vor fi desfășurate sub brandul Bittnet.

"Noua divizie a liniilor de afaceri, împărțită între Bittnet și dendrio, a fost dezvoltată luând în considerare achizițiile viitoare planificate. Conducem acum o companie care are o structură clară și se concentrează pe 3 vectori cheie pentru creștere - training IT, integrare IT și extinderea prezenței noastre internaționale. În cadrul acestei structuri ne dorim să obținem venituri în valoare de 100 de milioane de lei până în anul 2020 ", spune Cristian Logofătu, CFO la Bittnet. 

Gecad Net este un furnizor local de aplicații software și servicii IT integrate.

Firma a fost parte a portofoliul de investiții al GECAD Group, deținut de omul de afaceri Radu Georgescu.

GECAD Group investește 550.000 euro în dezvoltarea unei platforme pentru plăți prin POS-uri CITEȘTE ȘI GECAD Group investește 550.000 euro în dezvoltarea unei platforme pentru plăți prin POS-uri

Bittnet Systems s-a listat la Bursa de Valori Bu­curești în 2015. În iulie anul 2016, compania a avut prima emisiune de obligațiuni listată de o companie IT din România în urma căreia a atras aproape 1 milion de euro de la 40 de investitori privați, iar acum pregătește o nouă operațiune.

În 2016, Bittnet Systems a înregistrat afaceri de 13,7 milioane de lei, mai mari cu 36% față de 2015, în timp ce profitul net a urcat cu 12% la circa 1,2 milioane de lei.

Acționarii companiei sunt frații Logofătu - 60,19%, antreprenorul Răzvan Căpățînă - 20,41%, persoane juridice – 12,1% și fizice – 7,3%.

Capitalizarea bursieră a societății depășește 46,8 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet
gecad net
preluare
aga
obligatiuni