Bittnet Systems, controlat de frații Logofătu, a semnat actele pentru obligațiuni de până la 50 milioane lei. Cu parte din bani, compania va cumpăra un furnizor ERP și va prelua acțiuni la unul dintre principalii jucători de pe piața de training

Bittnet Systems, controlat de frații Logofătu, a semnat actele pentru obligațiuni de până la 50 milioane lei. Cu parte din bani, compania va cumpăra un furnizor ERP și va prelua acțiuni la unul dintre principalii jucători de pe piața de training
Thomas Dincă
Thomas Dincă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 mai 2018

Compania Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlată de frații Logofătu, a semnat actele pentru atragerea unei noi finanțări din piață, de până la 50 milioane lei, atât prin majorare de capital social, cât și printr-o emisiune de obligațiuni. Cu o parte din bani, compania va cumpăra pachetul majoritar al Elian Solutions, specializată în furnizarea de soluții integrate (ERP) pentru diverse nișe de business, printre care imobiliare, producție, distribuție, agricultură, și va prelua un sfert din Equatorial Gaming, unul dintre principalii jucători de pe piața de training din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Operațiunea, anunțată ca intenție la finele lunii martie, a fost acum semnată pentru a fi lansată.

Test pentru unde poate ridica piața finanțările. După ce a realizat în 2016 și 2017 două emisiuni de obligațiuni în valoare însumată de 8,68 milioane lei, compania Bittnet Systems (BNET), listată pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO de la Bursa de Valori București în anul 2015, vrea să atragă finanțare de 50 milioane lei pe piața instrumentelor cu venit fix.

Scadența emisiunilor de obligațiuni în lei va fi între minimum 3 ani și maximum 5 ani, iar dobânda anuală - de maximum 9%.

SIF Oltenia propune distribuirea a 55% din profitul net de anul trecut sub formă de dividende. Program de răscumpărări pentru 5,6% din acțiuni CITEȘTE ȘI SIF Oltenia propune distribuirea a 55% din profitul net de anul trecut sub formă de dividende. Program de răscumpărări pentru 5,6% din acțiuni

O parte din bani vor fi folosiți pentru plasamente în companii de profil. Astfel, Bittnet vrea să cumpere, pentru 120.000 de euro, 55% din acțiunile companiei Elian Solutions, specializată în furnizarea de soluții integrate (ERP).

Compania la care Bittnet vrea să cumpere pachetul majoritar este controlată de Iulian Motoi și și implementează sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV pentru diverse nișe de business, printre care imobiliare, producție, distribuție, agricultură și altele. Printre clienții companiei se află Producton, Intersnack, Riso Scotti, Fabryo, Tonerfill, Donauland, Total Waste Recycling, Hengl Romania, Zelmer, Braun Avitum, Turck, Romcontrol.

În 2016, firma, cu 15 angajați, a avut afaceri de 3,8 milioane lei și un profit net de 82.284 lei.

O sumă chiar mai mare, de 400.000 de euro, va merge de la Bittnet către compania Equatorial Gaming, pentru cumpărarea a 25% din titluri și finanțarea suplimentară (creditare) a societății.

EXCLUSIV Orarul de tranzacționare va fi scurtat la BVB CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orarul de tranzacționare va fi scurtat la BVB

Equatorial este unul dintre principalii jucători de pe piața de training din România, dezvoltând proiecte de învățare prin joc (game-based learning).

În 2016, cu un număr mediu de doar 2 angajați, a avut afaceri de 1,1 milioane lei și un profit net de peste 432.000 lei.

Majorări de capital

Bittnet Systems intenționează, de asemenea, să opereze majorări de capital. Astfel, compania vizează acordarea de 3 acțiuni gratuite la fiecare 5 acțiuni deținute, în cadrul unei majorări de capital de 1,82 milioane lei care include atât o sumă din profitul realizat în 2017, cât și câștiguri nete nerepartizate în 2016.

O majorarea de capital social se dorește să fie operată prin aport în numerar prin emiterea a 3,04 milioane acțiuni cu valoare nominală de 0,1 lei/acțiune și o primă de emisiune decisă de acționari, dar a cărei primă propunere esde 0,85 lei/acțiune, ceea ce ar ridica valoarea operațiunii de piață la 2,59 milioane lei.

Bittnet Systems a fost listată pe piața AeRo în primăvara anului 2015, iar de atunci capitalizarea bursieră a companiei s-a majorat de aproape 5 ori, la 39,12 milioane lei (8,38 milioane euro), de la 7,89 milioane lei (1,74 milioane euro), cât era valoarea de piață la cotație din prima zi de tranzacționare a acțiunilor societății în regim bursier.

Acționarii companiei sunt frații Logofătu - 60,19%, antreprenorul Răzvan Căpățînă - 20,41%, persoane juridice – 12,1% și fizice – 7,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
obligatiuni
bvb
bursa aero