Cehii de la ALEF în România: afaceri mai mari, intrare pe plus

Cehii de la ALEF în România: afaceri mai mari, intrare pe plus
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 6 iun 2023

ALEF Distribution Ro, parte a ALEF Group din Cehia, unul dintre cei mai importanți distribuitori de sisteme IT din Europa Centrală și de Sud-Est, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 388,95 milioane de lei, în creștere cu 41,1% față de 2021. Activitatea companiei a fost profitabilă în 2022, rezultatul net fiind de 2,03 milioane de lei, de la un minus de 4,39 milioane de lei în anul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Datoriile au avansat cu 43,7%, la 224,2 milioane de lei, iar creanțele cu 40,1%, la 146,9 milioane de lei.

Numărul mediu al salariaților s-a situat la 76 în 2022.

Orange Communications, fostul Romtelecom: afaceri în scădere, diminuare de pierdere. Urmează să disponibilizeze peste 500 de angajați CITEȘTE ȘI Orange Communications, fostul Romtelecom: afaceri în scădere, diminuare de pierdere. Urmează să disponibilizeze peste 500 de angajați

Grupul ceh a intrat pe piața românească în luna mai 2017, după preluarea activității LikeIT Solution de distribuție de componente, accesorii, sisteme și soluții IT, inclusiv distribuția produselor marca Microsoft, Cisco, Asus, Fujitsu și APC, precum și unele active ale companiei și anumite contracte în legătură cu cele de mai sus, la care LikeIT este parte.

LikeIT Solution a fost înființată în 2014 de Dragoș Popescu, proprietarul R.H.S. Company.

Kaufland, \ CITEȘTE ȘI Kaufland, "abonat" la amenzile GDPR. Acum, pentru că un paznic ar fi utilizat necorespunzător datele dintr-o plângere a unei cliente

Dragoș Popescu a vândut toate acțiunile LikeIT Solution în noiembrie 2016, cumpărător fiind Mihai Popescu, care a devenit asociatul unic al companiei, conform datelor www.termene.ro.

În luna mai 2017, ALEF și Mihai Popescu au înființat ALEF Distribution Ro, unde grupul ceh deține 70% din acțiuni. Ulterior, grupul ceh a devenit unic acționar.

Pe piața locală a distribuției de sisteme IT  mai activează companii precum Network One Distribution (NOD), controlată de către Iulian Stanciu, președintele executiv al eMAG, Elkotech Romania, ABC Data, Asbis și Gersim Impex.

viewscnt
Afla mai multe despre
alef
likeit solution
afaceri
salariati
datorii
creante