Rata anuală a inflației în Marea Britanie a urcat la 3,5% în aprilie, depășind așteptările analiștilor, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul Național de Statistică (ONS), transmite Reuters.
Consiliul Consultativ al economiștilor care consiliază guvernul german, grup cunoscut sub numele de 'cei cinci înțelepți', și-a revizuit în scădere previziunile pentru cea mai mare economie a Europei și prognozează o stagnare pentru anul în curs, după doi ani consecutivi de recesiune, potrivit raportului acestui grup, relatează agenția EFE.
Cele două companii producătoare de automobile din România, Ford și Dacia, au înregistrat o scădere a volumului în luna aprilie, menținându-se pe un trend descrescător în acest început de an. Profit.ro anunțase deja anterior că Ford are o scădere de câteva procente în acest an.
Nouă investiție. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Excesul de lichiditate a căzut abrupt în mai, în contextul turbulențelor politico-electorale, potrivit datelor de la Banca Națională a Românei. Evoluția, venită pe fondul vânzărilor de valută ale BNR, a dus la creșterea semnificativă a dobânzilor.
Datoria statului a urcat la 990,84 miliarde de lei, potrivit celor mai recente date disponibile, analizate de Profit.ro, comparativ cu 963,94 miliarde lei în decembrie.
România continuă să alunece în clasamentele internaționale privind calitatea ecosistemelor pentru startup-uri.
În 2024, persoanele de peste 50 de ani vor reprezenta 40,6 % din totalul locurilor de muncă din Italia, anunță Curierul Italiei, care citează presa locală. Aproape un sfert din populație este expusă riscului de sărăcie sau excluziune socială.
Cu o scădere de peste 2,5 de milioane de locuitori, România este în topul țărilor europene la acest capitol.
Piețele globale au înregistrat corecții și o volatilitate crescută marți, 20 mai, pe fondul intensificării preocupărilor legate de situația fiscală a SUA. Propunerea președintelui Trump de a introduce un nou pachet de reduceri de taxe, care ar putea adăuga între 3 și 5 trilioane de dolari la datoria națională, a generat incertitudini în rândul investitorilor. Retrogradarea ratingului de credit al SUA de către Moody's a amplificat aceste temeri, contribuind la creșterea randamentelor titlurilor de stat și la deprecierea dolarului.