O analiză detaliată a pieței auto din România în primul trimestrul al acestui an relevă ce se întâmplă în segmentul electric, care a frânat vertiginos din cauza situației neclare a Programului Rabla.
China a promis măsuri „ferme și viguroase” pentru a-și apăra interesele după intrarea în vigoare a noilor tarife vamale americane asupra produselor chinezești.
China va impune tarife suplimentare de 84% pentru produsele americane, transmite Sky News. Tarifele suplimentare vor fi impuse începând de mâine (10 aprilie), a declarat ministrul de externe.
Își mușcă deja mâinile? Conducătorii Big tech și magnații americani ai petrolului care l-au susținut pe Donald Trump sunt deja în situația susținătorilor care sunt foarte sărăciți odată cu venirea taxelor vamale, potrivit Rador Radio România.
Vietnamul, considerat de ani buni un model de succes în integrarea în comerțul global, se confruntă acum cu o amenințare majoră: noile tarife impuse de președintele american Donald Trump ar putea deraia planurile de creștere economică ale țării, relatează CNBC.
Președintele SUA, Donald Trump, a ridiculizat țările care, spune el, vor să negocieze tarifele pe care el le-a impus unilateral, informează EFE.
Deficitul balanței comerciale (FOB/CIF) în primele două luni din acest an a crescut cu 35,1% față de perioada similară a anului trecut și a ajuns la aproximativ 5,62 miliarde de euro, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.
Tarifele „reciproce” ale președintelui Donald Trump asupra a zeci de țări au intrat în vigoare miercuri, inclusiv taxele masive de 104% asupra produselor chinezești, adâncind războiul său comercial global chiar dacă între timp se pregătește pentru negocieri cu unele state, relatează Reuters.
Statele Unite au impus un tarif de 49% pentru bunurile importate din Cambodgia, cel mai ridicat din noul plan comercial al administrației Trump, dar, deși obiectivul declarat este reîntoarcerea producției în SUA, experții spun că acest lucru nu se va întâmpla, relatează CNBC.
Revenirea ninsorii și a temperaturilor reduse, de sub zero grade noaptea, după începerea oficială a sezonului de reumplere a depozitelor, face ca România să își acopere mai mult de o pătrime din consumul curent din importuri, inclusiv din Ungaria, în raport cu care de obicei era exportator și nu importator net. Și asta în pofida faptului că, așa cum a anunțat Profit.ro, începând de anul trecut, România este cel mai mare producător de gaze din UE, devansând Olanda.