Industria europeană a retailului de lux a continuat să crească în 2024, însă într-un ritm mai moderat comparativ cu anii anteriori. Vânzările de bunuri de lux din Europa au avut o creștere de 4% față de 2023, dar sub ritmul din 2023 și 2022, când au fost înregistrate avansuri de 7%, respectiv 23%, semn că piața a intrat într-o fază de normalizare după creșterile post-pandemice.
Dacă în 2023 Guvernul a alocat circa 2% din PIB prin intermediul Fondului de rezervă bugetară, în 2024, Executivul a ajuns să aloce în acest mod 3,22% din PIB, respectiv 56,66 miliarde lei. Astfel, în anul alegerilor locale, parlamentare și prezidențiale (anulate), cu 13 miliarde lei primiți, Ministerul Dezvoltării a fost cel mai mare beneficiar al fondurilor alocate prin acest mecanism, conform datelor analizate de Profit.ro.
Un procent de aproape 80% din produsele petroliere comercializate anul trecut în Republica Moldova, 748 mii tone din totalul de 948 mii tone, a provenit din România, în cazul benzinei procentul fiind practic de aproape 100%, conform analizei Profit.ro.
Connections Consult câștigă. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Președintele american Donald Trump a anunțat noi taxe comerciale, de 25% pentru mașinile importate în SUA.
Datoria statului a depășit pragul psihologic de 1.000 de miliarde de lei, potrivit calculelor Profit.ro.
Numărul prosumatorilor din România a crescut de 15 ori în ultimii trei ani, ajungând la 203.894 la finalul lunii ianuarie 2025. în ianuarie 2022, în România existau doar 13.874 prosumatori, cu o putere instalată de 88 MW.
Grupul Hidroelectrica a înregistrat o scădere a rezultatelor operaționale și financiare în anul 2024, față de 2023, influențată în principal de condițiile hidrologice mai puțin favorabile, care au dus la o producție hidroenergetică redusă și au afectat volumul de energie disponibil pentru comercializare.
Guvernul a împrumutat astăzi 2,75 miliarde de euro de pe piețele externe, al doilea astfel de demers din acest an, după ce și în februarie a atras sume importante, 2,8 miliarde de euro și 1,25 miliarde de dolari.
Guvernul a confirmat astăzi informațiile Profit.ro conform cărora deficitul bugetar pentru primele două luni a ajuns deja la 1,58% din PIB, procentaj care înseamnă 30 de miliarde de lei.