Boloș: Agențiile ne-au reconfirmat ratingul suveran și perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere

Boloș: Agențiile ne-au reconfirmat ratingul suveran și perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2024

Agențiile ne-au reconfirmat ratingul suveran și perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere, pentru că investitorii străini au tendința de a se orienta către țările cu ratinguri ridicate, deoarece acestea sunt considerate mai stabile, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Acesta a discutat, la Washington, cu reprezentanți ai agențiilor de rating S&P și Moody's, despre particularitățile economice ale României și despre strategiile pentru asigurarea stabilității macroeconomice.

"În contextul vizitei de lucru la Washington, am avut discuții foarte constructive cu agențiile de rating S&P și Moody's, despre particularitățile economice ale României și despre strategiile pe care le vom aborda pentru asigurarea stabilității macroeconomice. În ultimul an, agențiile ne-au reconfirmat ratingul suveran și perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere. De ce este foarte important ce rating primește România? Un rating ridicat facilitează accesul la finanțare pe piețele internaționale de capital la costuri mai reduse. Investitorii străini au tendința de a se orienta către țările cu ratinguri ridicate, deoarece acestea sunt considerate mai stabile. În esență, o țară cu un rating înalt este adesea văzută ca fiind un partener mai fiabil și mai stabil în afaceri", a scris ministrul Finanțelor, pe pagina sa de Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
bolos
ratig suveran