Grindeanu anunță excedent bugetar de 0,2% pe primul trimestru și minim istoric al șomajului

Grindeanu anunță excedent bugetar de 0,2% pe primul trimestru și minim istoric al șomajului
scris 20 apr 2017

Ultimele estimări ale execuției bugetare aferente primului trimestru arată că vom un excedent de peste 1,64 miliarde lei, adică 0,2% din PIB, a anunțat joi premierul Grindeanu, care a subliniat că aceste date indică "o zi proastă pentru apostolii austerității". Potrivit lui Grindeanu, în primele luni ale anului au fost create și 62.000 noi locuri de muncă, nivelul șomajului înregistrând un minim istoric în ultimii 27 de ani.

"Azi e o zi proastă pentru toți acei apostoli ai austerității. Pot să vă anunț că în primele trei luni ale anului avem excedent bugetar. Concret, ultimele estimări ale execuției bugetare aferente primului trimestru arată că vom înregistra un excedent de peste 1,64 miliarde lei, adică 0,2% din PIB", a anunțat Grindeanu la începutul ședinței de Guvern.

Potrivit acestuia, veniturile totale la bugetul general consolidat vor fi cu aproape 4 miliarde lei mai mari decât în trimetsrul I al anului 2016, ceea ce reprezintă o creștere de 7,2%.

Timmermans (CE): Românii s-au schimbat și vor continua lupta împotriva corupției, nu pentru că le spune Comisia Europeană, ci pentru copiii lor CITEȘTE ȘI Timmermans (CE): Românii s-au schimbat și vor continua lupta împotriva corupției, nu pentru că le spune Comisia Europeană, ci pentru copiii lor

Colectarea TVA a crescut, totodată, în februarie cu 2,5% față de luna similară a anului trecut, respectiv cu 8,9% în martie 2017 comparat cu martie 2016.

Prim-ministrul a mai precizat că în primele luni ale anului au fost create 62.000 noi locuri de muncă, România atingând astfel un minim istoric al șomajului pentru ultimii 27 ani.

Grindeanu a susținut totodată că Guvernul s-a împrumutat în primele luni ale anului la doar un sfert din nivelul finanțărilor contractate de pe piață de guvernul anterior.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
buget
excedent
guvern
trimestrul i
grindeanu
tva
venituri