Încrederea investitorilor în zona euro se îmbunătățește

Încrederea investitorilor în zona euro se îmbunătățește
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2023

Încrederea investitorilor în zona euro s-a îmbunătățit la începutul lui decembrie, pentru a treia lună consecutiv, deși rămâne incert dacă acesta este începutul unei tendințe de schimbare pe termen lung, arată rezultatele unui studiu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Indicele Sentix pentru zona euro a urcat la minus 16,8 puncte, de la minus 18,6 puncte în noiembrie, în timp ce analiștii intervievați de Reuters se așteptau la minus 16,4 puncte. Datele Sentix includ răspunsurile a 1.245 de investitori. Studiul a fost realizat în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie.

Tranzacție - Christian Tour vrea să preia din nou sub control Anima Wings CITEȘTE ȘI Tranzacție - Christian Tour vrea să preia din nou sub control Anima Wings

Germania nu reușește să țină pasul chiar în condițiile acestor îmbunătățiri moderate, așteptările în cea mai mare economie europeană fiind scăzute, a apreciat directorul general al Sentix, Manfred Huebner.

Subindicele privind viitoarele așteptări în zona euro s-a îmbunătățit la începutul lui decembrie, pentru a treia lună consecutiv, deși rămâne în teritoriu negativ, înregistrând o ușoară ameliorare, la minus 9,8 puncte, de la minus zece puncte luna precedentă, scrie Agerpres.

"Până acum, nu există indicii ale unei noi creșteri în nicio regiune. Oportunitățile ar putea apărea la începutul lui 2024", a declarat Huebner, arătând spre evoluțiile privind perspectivele inflaționiste.

În noiembrie, rata anuală a inflației în zona euro a coborât până la 2,4%, de la un nivel de 2,9% în octombrie, aceasta fiind a treia lună consecutivă în care inflația în zona euro înregistrează o scădere peste așteptări. Evoluțiile din ultimele luni au alimentat speculațiile că dobânda de referință a Băncii Centrale Europene ar putea fi redusă mai rapid decât se preconizează în orientările actuale ale instituției de la Frankfurt.

viewscnt
Afla mai multe despre
economie
zona euro