Industria românească a produs cu 8,2% mai mult anul trecut

Industria românească a produs cu 8,2% mai mult anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2018

Industria, sector care reprezintă aproape un sfert din economia românească, a înregistrat anul trecut o creștere a producției cu 8,2%, serie brută, față de anul anterior, susținută de creșterile industriei extractive și industriei prelucrătoare, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”În anul 2017, comparativ cu anul 2016, producția industrială (serie brută) a fost mai mare cu 8,2%, ca efect a creșterilor celor trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+8,9%), industria extractivă (+5,9%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+1%)”, se arată în comunicat.

În 2016, producția industrială a înregistrat un avans modest, de 1,7% față de anul precedent, după o creștere de 2,7% în 2015.

Simona Halep confirmă înțelegerea cu Nike: I just did it CITEȘTE ȘI Simona Halep confirmă înțelegerea cu Nike: I just did it

Industria a contribuit, în 2016, cu 23,1% la formarea produsului intern brut (PIB) al României.

În luna decembrie 2017, producția industrială (serie brută) a scăzut față de luna precedentă cu 14,1%, ca efect al scăderii industriei prelucrătoare (‐16,3%).

Față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială (serie brută) din decembrie a crescut cu 7,9%, datorită creșterilor din industria prelucrătoare (+8,9%) și industria extractivă (+5,5%).

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
ins