Premierul: Doar ministrul de Finanțe poate vorbi de impozitul global, restul miniștrilor să nu-și mai dea cu părerea la TV!

Premierul: Doar ministrul de Finanțe poate vorbi de impozitul global, restul miniștrilor să nu-și mai dea cu părerea la TV!
scris 20 apr 2017

Prim-ministrul Grindeanu a cerut, joi, la începutul ședinței de Guvern, tuturor miniștrilor să nu mai comenteze pe marginea proiectului de modificare a Codului Fiscal, după ce a observat că puțini dintre ei nu și-au dat cu părerea despre proiect. Grindeanu a arătat că fiecare ministru trebuie să-și gestioneze propriul domeniu, iar singurul care poate vorbi de Codul Fiscal este ministrul de resort, Viorel Ștefan.

"Pe ceea ce înseamnă mult discutatul impozit pe gospodărie, am văzut că există o întreagă eferevescență pe acest subiect. Toată lumea merge la televizor și își dă cu părerea fără a avea până în acest moment un proiect clar, concis. Sunt discuții la Ministerul Finanțelor, sunt foarte multe discuții, astea sunt lucruri premergătoare. Până când nu vom ajunge la ceea v-am spus că vom face și până nu vom avea un draft final, v-aș ruga să vă abțineți, iar singurul care poate să vorbească din punctul de vedere al Guvernului este ministrul Finanțelor! (...) Am văzut forte puțini dintre dumneavoastră care să nu-și dea cu părereadespre acest subiect și despre altele. Fiecare să-și gestioneze domeniul pe care îl are", le-a cerut Grindeanu miniștrilor.

Acesta a mai precizat că nu vrea să afle despre anumite investiții la Ministerul Apărării decât din declarații ale ministrului Apărării, după ce șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a declarat joi că România are în plan achiziționarea de rachete Patriot.

EXCLUSIV Impozitul pe venit nu va mai fi reținut la sursă pentru angajați, profesii independente, deponenți și jocuri de noroc. Obligația rămâne valabilă la vânzarea imobilelor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Impozitul pe venit nu va mai fi reținut la sursă pentru angajați, profesii independente, deponenți și jocuri de noroc. Obligația rămâne valabilă la vânzarea imobilelor

Proiectul de modificare a sistemului de impozitare a veniturilor, prezentat în premieră de Profit.ro, trebuie bine fundamentat, pe baza unor studii de impact, și definitivat după consultarea specialiștilor, a afirmat miercuir seară Executivul într-un comunicat. Guvernul și-a propus ca modificările prezentate să fie mai întâi temeinic explicate public și apoi aplicate.

Proiectul prezentat de Profit.ro prevede că angajatorii nu vor mai reține din salariul angajaților, în fiecare lună, decât contribuțiile sociale, nu și impozitul pe venit, pe care românii vor fi obligați să și-l plătească singuri în cursul anului următor, când vor depune declarații de venit global pe gospodărie.

EXCLUSIV Lista deducerilor. Cum vom calcula venitul net anual global pe gospodărie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lista deducerilor. Cum vom calcula venitul net anual global pe gospodărie

De asemenea, gospodăriile ar urma să achite impozitul pe venitul global de două ori pe an, în tranșe egale, prima la depunerea declarației de venit global, iar a doua în termen de 60 de zile de la data depunerii declarației.

Totodată, o gospodărie va avea dreptul la un venit neimpozabil calculat în funcție de numărul de persoane care fac parte din acea gospodărie, precum și la o serie de deduceri, printre care asigurarea pentru casă și mașină (RCA), abonament la sală de fitness și dans, bilete la cinema, medicamente sau susținerea unor entități nonprofit, potrivit draft-ului de modificare a Codului Fiscal, prezentat în premieră de Profit.ro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cod fiscal
impozit
global
gospodarie
grindeanu
ministru
ministri
tv
viorel stefan