SUA - Explozie a cererilor pentru alocații de șomaj

SUA - Explozie a cererilor pentru alocații de șomaj
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2024

Numărul americanilor care au depus săptămâna trecută cereri pentru alocații de șomaj a înregistrat cea mai mare creștere din ultimele zece luni, un semn al modificărilor de pe piața forței de muncă, pe fondul efectelor dobânzilor ridicate, transmit Reuters și AP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Departamentul Muncii din SUA a anunțat joi că numărul cererilor pentru ajutorul de șomaj a crescut cu 13.000, la 242.000, în săptămâna ce s-a încheiat în 8 iunie. Este cel mai ridicat nivel din august 2023, arată Agerpres.

FOTO Alpine lansează primul său hot hatch electric: 220 CP și 380 km autonomie CITEȘTE ȘI FOTO Alpine lansează primul său hot hatch electric: 220 CP și 380 km autonomie

Analiștii se așteptau ca numărul americanilor care au depus săptămâna trecută cereri pentru alocații de șomaj să se situeze la 225.000.

Media pentru ultimele patru săptămâni a urcat la 227.000, o creștere de 4.750 față de săptămâna precedentă.

În total, 1,82 de milioane de persoane beneficiau de alocații de șomaj în săptămâna ce s-a încheiat în 8 iunie, o creștere de 30.000 și cel mai semnificativ avans de la începutul anului.

VIDEO Robert Negoiță vrea ca în zona centrală a orașului să se poată construi doar dacă se demolează: 1 mp construit la 3 mp demolați CITEȘTE ȘI VIDEO Robert Negoiță vrea ca în zona centrală a orașului să se poată construi doar dacă se demolează: 1 mp construit la 3 mp demolați

Piața forței de muncă se confruntă cu dificultăți, economia fiind afectată după ce din iulie 2023 Rezerva Federală a SUA (Fed) menține rata dobânzii la un interval cuprins între 5,25% și 5,50%, cel mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani.

Oficialii Fed ar urma să înceapă în decembrie reducerea dobânzilor, probabil cu 0,25%.

Rata șomajului în SUA a depășit în mai pragul simbolic de 4%, pentru prima dată după luna ianuarie 2022, însă numărul locurilor de muncă create de angajatorii americani a fost unul peste așteptări.

Disney se angajează să investească până la 17 miliarde de dolari în Florida. Litigiu oprit CITEȘTE ȘI Disney se angajează să investească până la 17 miliarde de dolari în Florida. Litigiu oprit

Raportul publicat săptămâna trecută de Departamentul Muncii arată că economia americană a creat 272.000 de locuri de muncă luna trecută, semnificativ mai mult decât estimau economiștii intervievați de Market Watch, care mizau pe aproximativ 190.000 de noi locuri de muncă. În schimb, rata șomajului a urcat cu 0,1 puncte procentuale, până la 4%, de la un nivel de 3,9% în luna aprilie, depășind acest prag simbolic sub care rata șomajului s-a menținut în precedentele 27 de luni.

Situația de pe piața muncii este urmărită cu atenție de Fed, angajată în prezent într-o luptă împotriva unei inflații care rămâne puternică în SUA. Fără o revenire la normalitate pe piața muncii este dificil de imaginat o scădere durabilă a inflației.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
somaj