Chiar dacă Germania a înregistrat al patrulea trimestru consecutiv de scădere anuală (-0,2%), economia Zonei Euro reușește o creștere față de același trimestru din 2024 de +1,2%, grație evoluțiilor mai bune ale economiilor Franței (+0,8%), Spaniei (+2,8%) și Italiei (+0,6%).
Dar cea mai mare creștere a avut-o Irlanda (+11%) țară în care sunt înregistrate marile companii tehnologice, inclusiv americane, arată BiziDay.

28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
În Europa de Est, România a avut stagnare față de trimestrul precedent și o creștere modestă (+0,5% brut, +0,2% în termeni reali) față de același trimestru din 2024, în timp ce Bulgaria (+3,1%) și Polonia (+3,8%) par să își tureze motoarele economiei.

Economia europeană pare a fi fost cel puțin parțial afectată de incertitudinile induse de tarifele SUA, dar într-un mod contraintuitiv, în sensul în care producătorii europeni s-au grăbit să-și facă stocuri peste ocean, pentru a exporta cât mai mult înainte de introducerea acestora. Din același motiv și datele economice din al doilea trimestru ar putea fi afectate de deciziile și revenirile lui Donald Trump.