Turneul final al Mondialului – momentul când americanii își amintesc de fotbal. Peste 20 milioane de pariori din SUA ar urma să mizeze 1,8 miliarde dolari pe meciurile din Qatar

Turneul final al Mondialului – momentul când americanii își amintesc de fotbal. Peste 20 milioane de pariori din SUA ar urma să mizeze 1,8 miliarde dolari pe meciurile din Qatar
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 nov 2022

Deși fotbalul este abia al 8-lea sport pe care pariază americanii, în perioada Turneului Final din Qatar acesta le atrage atenția. La nivel mondial, estimările sunt că pentru fiecare meci vor fi plasate sume de cel puțin 1 miliard de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Fotbalul este departe de a fi în topul preferințelor americanilor, dar cel mai mare eveniment la nivel mondial, Cupa Mondială, captează la fiecare 4 ani atenția acestora, sportul impresionându-i prin cursivitatea pe care nu o au sporturile cele mai populare din SUA, presărate de întreruperi. Turneul Final din Qatar ar urma să atragă 20,5 milioane de pariori americani, care să plaseze sume agregate de 1,8 miliarde dolari, spune o estimare a asociației de profil, American Gaming Association, preluată de CNBC.

Este mult? Este puțin? Spre exemplu, numai în statul New York, în luna octombrie, au fost angajate pariuri totale, indiferent de sport, de 1,6 miliarde dolari. Un studiu al companiei DraftKings spune că fotbalul este în mod tradițional doar al 8-lea sport pe care americanii fac pariuri.

TABEL Cele mai fiabile și cele mai slabe mărci auto. Surprize și mărci care scad dramatic CITEȘTE ȘI TABEL Cele mai fiabile și cele mai slabe mărci auto. Surprize și mărci care scad dramatic

La Campionatul Mondial precendent, desfășurat în anul 2018 în Rusia, pariurile la nivel mondial s-au ridicat la 160 miliarde dolari, iar societatea internațională Sports Radar estimează că și la această ediție vor fi plasate sume de cel puțin 1 miliard de dolari pentru fiecare meci al turneului.

În SUA se așteaptă o creștere, întrucât ediția precedentă s-a desfășurat la doar o lună după ce Curtea Supremă a dat cale liberă statelor americane să legalizeze pariurile sportive. Acum, fiecare companie încearcă să-și atragă clientela prin diferite căi. Spre exemplu, PointsBet a lansat și o versiune în limba spaniolă a aplicației sale, iar MGM a semnat un contract în care l-a cooptat ca ambasador al mărcii pe fostul portar al naționalei SUA Tim Howard.

Majoritatea pariurilor americanilor merg către Argentina și Brazilia pentru cucerirea Cupei Mondiale, potrivit DraftKings, însă FanDuel semnalează că tot mai multe persoane pun pariuri pe naționala SUA, care are o cotă de 150/1 pentru câștigarea trofeului.

viewscnt
Afla mai multe despre
qatar
sua
pariuri
fotbal