Trei dintre cei șase membri ai boardului Asirom VIG vor fi foști oameni de bază din cadrul Allianz Țiriac, locul doi pe piața din România și unul dintre principalii concurenți Asirom, spun sursele Profit.ro. După Octavian Bazon, ajuns la Asirom încă din 2016, și Cristian Ionescu, ajuns recent la firma austriacă, așa cum Profit.ro a scris în premieră, a venit rândul lui Horia Ungur să ajungă în boardul Asirom. Sursele Profit.ro arată că Ungur, director de vânzări pe rețeaua proprie a Allianz, este în negocieri foarte avansate pentru a veni la Asirom VIG. Și alți actuali sau foști oameni cheie din Allianz sunt la Asirom sau își negociază venirea.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Astfel, trei dintre cei șase membri ai boardului Asirom ar fi oameni veniți de la Allianz Țiriac, în ultimul an și jumătate.
UPDATE ora 17.39 Horia Ungur, Director Divizie Rețele Proprii, și Bogdan Zamfirescu, Director Divizie Operațiuni Back Office, din cadrul Allianz Țiriac neagă informațiile, spunând că nu se află în negocieri cu Asirom și nu au avut și nu au nicio discuție cu reprezentanții Asirom VIG în vederea ocupării unui post în cadrul respectivei companii.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
"Nu mă aflu în nicio negociere cu reprezentanții companiei Asirom VIG pentru o posibilă colaborare. Mai mult, această știre apărută fără să fiu contactat în prealabil pentru a-mi comunica poziția oficială, este de natură să îmi afecteze imaginea în cadrul companiei și în afara acesteia, dar și buna colaborare pe care o am cu oamenii alături de care lucrez de foarte mulți ani", spune Ungur.
Înainte de publicarea știrii, Profit.ro l-a apelat telefonic pe Horia Ungur, acesta nerăspunzând.
"Nu am avut și nu am nicio discuție cu reprezentanții Asirom VIG în vederea ocupării unui post în cadrul respectivei companii. Rog clarificarea acestei situații”, a transmis și Bogdan Zamfirescu.
Surse Profit.ro spun că Horia Ungur, care conduce rețeaua proprie de vânzări a Allianz Țiriac, l-ar înlocui pe Dragoș Călin, îndepărtat recent și neașteptat din conducerea Asirom. Mandatul lui Călin expiră abia în luna mai. Cu el la șefia vânzărilor și cu Juraj Lelkes președinte, Asirom a traversat cea mai dinamică perioadă din ultimii 10 ani, crescând chiar și cu trei cifre, în anumite perioade.
Practic, Asirom a reușit să revină în piață după o lungă perioadă și să fie singura dintre companiile care nu vând doar RCA cu prezență semnificativă pe piața asigurărilor auto obligatorii.
Ungur a lucrat aproape întreaga sa carieră la Allianz Țiriac, iar poziția de șef al forței de vânzări interne, care aduce în jur de 40% din primele brute subscrise de Allianz Țiriac, a fost cea mai înaltă pe care a ocupat-o în cadrul companiei.
El ar veni la Asirom la puțin timp după ce în același loc a ajuns Cristian Ionescu, fost CFO al Allianz, om de bază în companie.
Cristian Ionescu
De altfel, despre Ionescu se spune că are șanse să devină chiar CEO al Asirom, după ce mandatul lui Juraj Lelkes va expira în luna mai a acestui an. Lelkes ar urma să ocupe o poziție mai importantă în cadrul grupului VIG.
Ungur se va ocupa la Asirom de zona de vânzări, le fel cum făcea Dragoș Călin, cel pe care ar trebui să îl înlocuiască.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Trecerea clienților de la un operator la altul costă. Plățile pentru portare au depășit 5 milioane de euro în 2017Primul om important care a ajuns de la Allianz la Asirom încă din 2016 este Octavian Bazon, membru al boardului Asirom responsabil cu daunele.
Octavian Bazon
Tot cu daunele se ocupă și un alt fost om de bază din Allianz Țiriac, Alin Caraconcea, în prezent director de daune la Asirom.
În următoarea perioadă ar urma să plece și șeful de operațiuni al Allianz Țiriac, Bogdan Zamfirescu, om care ar fi primit deja o ofertă din aceeași zonă: Asirom.
Surse din piață pun plecările de la Allianz Țiriac în legătură cu venirea la firma germană a lui Virgil Șoncutean, actualul CEO al companiei, care a încercat să impună o nouă abordare, având experiență mai degrabă pe piețele din vestul Europei decât în România.
UPDATE ora 17.39 Legat de această informație, Virgil Șoncutean a transmis următorul punct de vedere:
"Experiența mea profesională este în egală măsură relevantă atât în piața locală de asigurări, cât și în piețe din Europa și din afara Europei, iar principiile de conducere sunt cele pe care le aplic și în viața personală, acestea fiind învățate acasă, în Maramureș, cu mult timp înaintea experienței internaționale.
În altă ordine de idei, respect decizia fiecărui coleg de a-și continua evoluția profesională în interiorul companiei sau în cadrul altei companii, iar dacă pentru un coleg binele profesional este în altă companie, acesta va avea tot suportul meu în continuare, deoarece nu cred că loialitatea trebuie să acționeze ca o frână în dezvoltarea profesională a cuiva.
Sigur, efortul zilnic, al meu și al colegilor din echipa de management este de a face din Allianz -Țiriac un mediul atractiv și potrivit pentru cei mai buni oameni din piață. Știu că orice persoană din Allianz - Țiriac poate avea în orice moment o ofertă mai bună din punct de vedere financiar – și acest fapt este în primul rând un compliment adus persoanei, cât și companiei.
Cu toate acestea, realitatea arată ca fluctuația naturală a personalului din Allianz -Țiriac nu depășeste 5%, iar o mare parte din foștii colegi care au ales de-a lungul timpului să plece din Allianz -Țiriac s-au întors sau sunt în căutarea unei oportunități de a reveni în echipa Allianz-Țiriac. Acest lucru ne onorează și nu pot decât să le multumesc atât colegilor care au ales să rămână în Allianz –Țiriac, cât și colegilor care au ales să se întoarcă.
Prioritatea Allianz-Țiriac rămâne aceea de a fi prima alegere în rândul românilor, nu în clasamentele din industrie. Ne dorim să le oferim servicii și experiențe de calitate și depunem eforturi considerabile pentru a reduce numărul reclamațiilor primite, informație susținută și de ultimele rapoarte publicate de autorități
În ceea ce priveste rezultatele Allianz-Țiriac din 2017, cifrele pe care urmează să le publicăm vor confirma strategia companiei".
În altă ordine de idei, conform informațiilor Profit.ro, rezultatele marcate de Allianz Țiriac în 2017, precum și faptul că a pierdut poziția de lider în fața unor companii sub nivelul și reputația sa ar fi dezamăgit acționarul majoritar, care a cerut schimbări importante.
După primele 9 luni din 2017, Allianz Țiriac ocupa poziția a doua în topul firmelor de asigurare din România, cu cu o cotă de piață de 12,64%, în timp ce Asirom venea pe poziția a cincea cu o cotă de 9,52%.
Având în vedere că între Allianz Țiriac și Asirom se poziționează doar Omniasig (companie colegă de grup cu Asirom a cărei strategie nu poate fi „canibalizarea” Asirom) și Euroins (firmă care se bazează aproape 100% pe vânzările de RCA), lupta dintre Allianz și Asirom pentru poziția în piață este una directă. De altfel, cele două sunt și cele mai importante societăți din România care desfășoarăîncă o activitate mixtă de asigurare vânzând și polițe de viață și asigurări generale.