Finanțele negociază cu BEI finanțarea PNDL pentru primari, rezultatul va trebui aprobat și de Iohannis

Finanțele negociază cu BEI finanțarea PNDL pentru primari, rezultatul va trebui aprobat și de Iohannis
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2016

Ministerul Finanțelor va încerca să obțină acordul Băncii Europene de Investiții (BEI) pentru ca Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), prin care primăriile primesc bani pentru diferite proiecte, să fie finanțat și din credite acordate de această bancă, în limita a 1 miliard de euro. Concluzia negocierilor va fi prezentată spre aprobare Guvernului, dar și și președintelui Klaus Iohannis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Ministerul a primit mandatul Guvernului, în ședința de miercuri, pentru a negocia în acest sens cu oficialii BEI.

La acest moment, PNDL este finanțat în proporție de peste 80% de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, restul banilor fiind alocați din bugetele locale.

Guvernul vrea acum ca proiectele din sectorul de apă, apă uzată și canalizare să fie finanțate și printr-un credit BEI, astfel încât România să se ridice la standardele asumate în fața Uniunii Europene privind calitatea apei și accesul populației la rețeaua de alimentare cu apă potabilă și canalizare.

Reprezentant BEI: Am aprobat 1,7 miliarde euro pentru România, dar nimeni nu semnează de teamă. Ne găsim în purgatoriu CITEȘTE ȘI Reprezentant BEI: Am aprobat 1,7 miliarde euro pentru România, dar nimeni nu semnează de teamă. Ne găsim în purgatoriu

Ministerul va negocia cu banca atât durata și numărul de tranșe din împrumut, cât și atribuțiile Ministerului Dezvoltării legate de implementare.

Concluzia negocierilor va fi prezentată spre aprobare Guvernului, dar și președintelui.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
bei
primari
pnld