O fostă profesoară donează 1 miliard dolari unei facultăți de medicină pentru taxele studenților

O fostă profesoară donează 1 miliard dolari unei facultăți de medicină pentru taxele studenților
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2024

O fostă profesoară a Facultății de Medicină Albert Einstein donează un miliard de dolari acestei școli din orașul New York, cel mai substanțial dar de acest fel oferit în Statele Unite, pentru achitarea taxelor școlare ale tuturor studenților, a anunțat instituția de învățământ, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Dr. Ruth Gottesman donează această suma din averea pe care i-a lăsat-o răposatul ei soț, David ''Sandy'' Gottesman, un expert financiar pe Wall Street și investitor în Berkshire Hathaway, care a decedat în septembrie 2022, arată Agerpres.

Efectul Swift lovește Singapore: nu mai sunt locuri la hotel. Cât a ajuns să coste un pachet de lux CITEȘTE ȘI Efectul Swift lovește Singapore: nu mai sunt locuri la hotel. Cât a ajuns să coste un pachet de lux

''Îi sunt foarte recunoscătoare fostului meu soț Sandy pentru că mi-a lăsat aceste fonduri în grijă și sunt fericită să am marele privilegiu de a face acest dar pentru o cauză atât de demnă'', a spus ea într-un comunicat comun, semnat alături de instituția de învățământ.

Gottesman s-a alăturat facultății de medicină în 1968. În perioada cât a predat aici, a făcut cercetări în domeniul dizabilităților de învățare la copii și a creat un program de alfabetizare pentru adulți. În prezent, este președinta consiliului de administrație al școlii și face parte din consiliul de administrație al Montefiore Health System, spitalul afiliat facultății.

VIDEO Sebastian Stan, după ce a câștigat Ursul de Argint pentru interpretare: Pentru un băiețel din România, acest lucru înseamnă foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO Sebastian Stan, după ce a câștigat Ursul de Argint pentru interpretare: Pentru un băiețel din România, acest lucru înseamnă foarte mult

Prin intermediul acestei donații, tuturor studenților la zi li se va rambursa taxa pentru semestrul de primăvară 2024, iar toți viitorii studenți vor învăța gratuit. Taxa de școlarizare la această facultate este de 60.000 de dolari pe an, iar mulți studenți acumulează credite de peste 200.000 de dolari după absolvire.

''Acest dar transformator are drept scop atragerea unei game diverse și talentate de persoane, care altfel n-ar fi dispus de mijloace pentru a urma o educație medicală'', a precizat instituția de învățământ, adăugând că este cel mai mare dar oferit unei școli medicale din Statele Unite.

VIDEO O stewardesă concediată distruge un duty free CITEȘTE ȘI VIDEO O stewardesă concediată distruge un duty free

Facultatea, la care sunt înmatriculați circa 1.100 de studenți, este situată în Bronx, o zonă care se clasează pe ultimul loc în statul New York din punctul de vedere al indicatorilor și factorilor de sănătate, potrivit Institutului pentru sănătatea populației din cadrul Universității din Wisconsin. 

viewscnt
Afla mai multe despre
profesoara
bani