Paramount a câștigat drepturile de adaptare a unei biografii dedicate lui Leonardo da Vinci, interpretat de DiCaprio

Paramount a câștigat drepturile de adaptare a unei biografii dedicate lui Leonardo da Vinci, interpretat de DiCaprio
scris 13 aug 2017

Paramount a câștigat drepturile de adaptare a unei biografii dedicate lui Leonardo da Vinci, scrise de Walter Isaacson, întrecând Universal la licitația organizată în acest weekend, după ce compania a oferit o sumă de șapte cifre. Pictorul va fi interpretat de Leonardo DiCaprio în această producție, conform variety.com.

Leonardo DiCaprio va fi și producător al filmului, prin compania sa, Appian Way Productions, alături de președintele de producție Jennifer Davisson, relatează News.ro.

Compania ICM Partners a organizat licitația pentru cartea “Leonardo da Vinci”, de Walter Isaacson, înainte ca aceasta să fie publicată. Universal a încercat, vineri, să întreacă Paramount la licitație, aceasta continuând până sâmbătă dimineață.

Volumul “Leonardo da Vinci” va fi lansat pe 17 octombrie.

FOTO Casa în care s-a născut personajul Harry Potter în franciza omonimă, în vânzare pentru peste un milion de dolari CITEȘTE ȘI FOTO Casa în care s-a născut personajul Harry Potter în franciza omonimă, în vânzare pentru peste un milion de dolari

Dorința lui DiCaprio de a îl interpreta pe Leonardo da Vinci nu este întâmplătoare. Mama actorului susține că l-a numit Leonardo, pentru că în timpul sarcinii l-a simțit mișcând pentru prima dată în timp ce ea admira o lucrare semnată de da Vinci, la Galeria Uffizi din Florența, în 1974.

Autorul Walter Isaacson este cunoscut pentru biografii dedicate unor personalități precum Albert Einstein, Henry Kissinger, Steve Jobs și Benjamin Franklin.

Cel mai recent, cartea sa, “Einstein: His Life and Universe”, din 2007, a fost adaptată de National Geographic într-un serial, ”Genius”, în care rolul lui Albert Einstein este interpretat de actorul Geoffrey Rush, premiat cu Oscar.

Hotelul Athénée Palace Hilton din București a rămas fără cazino. A fost închis pentru neachitarea obligațiilor bugetare CITEȘTE ȘI Hotelul Athénée Palace Hilton din București a rămas fără cazino. A fost închis pentru neachitarea obligațiilor bugetare

Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 - 2 mai 1519) a fost cel mai de seamă reprezentant al Renașterii italiene din perioada de apogeu a acesteia. Spirit universal, Leonardo da Vinci a fost pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor. Geniul creator și spiritul lui inventiv și-au pus amprenta asupra epocii, Leonardo da Vinci fiind considerat arhetipul omului renascentist, cu un spirit animat de o curiozitate nemaiîntâlnită până atunci și înzestrat cu o imaginație fără precedent.

 

Este considerat unul dintre marii inovatori ai picturii - fiind autorul celebrului portret ”Mona Lisa” și al frescei ”Cina cea de taină” -, un desenator desăvârșit - ”Omul vitruvian” fiind un model în privința studiului proporțiilor - dar și un inventator de renume, concepând mașini de zburat, un tanc, o mașină de socotit și o mașină automată de bobinat. A făcut, de asemenea, mari descoperiri în domeniul anatomiei, ingineriei civile, opticii și hidrodinamicii, care, deși nu au fost publicate, au fost aplicate ulterior, influențând în mod categoric progresul științific.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
paramount
film
ecranizare
biografie
leonardo da vinci
dicaprio