Produse ”Made in China” sunt de fapt fabricate în Coreea de Nord, unde forța de muncă e foarte ieftină

Produse ”Made in China” sunt de fapt fabricate în Coreea de Nord, unde forța de muncă e foarte ieftină
scris duminică, 14:30

Producătorii chinezi de textile folosesc din ce în ce mai mult fabricile din Coreea de Nord, unde costul cu forța de muncă este mult mai mic, pentru manufactura produselor care sunt vândute apoi cu eticheta Made in China.

Informațiile au fost furnizate Reuters de comercianși și oameni de afaceri din orașul chinez Dadong, aflat la granița cu Coreea de Nord.

Producătorii chinezi de îmbrăcăminte și încălțăminte profită astfel de faptul că sancțiunile impuse de ONU statului nord-coreean, pentru programul său nuclear, nu includ și un embargo cu privire la produsele textile.

Trump va lansa o investigație privind practicile comerciale ale Chinei CITEȘTE ȘI Trump va lansa o investigație privind practicile comerciale ale Chinei

”Acceptăm comenzi care ajung peste tot în lume, iar clientul final nu știe unde au fost produse, dacă firma chineză nu dorește să afle”, a declarat, sub rezerva anonimatului, unul din zecii de agenți care intermediază aceste afaceri la granița dintre China și Coreea de Nord.

Exportul de produse textile din Coreea de Nord a înregistrat, în 2016, 752 milioane de dolari, conform unor date oficiale, al doilea domeniu ca importanță în exporturile acestei țări, după cărbune și alte resurse minerale. ONU a impus însă recent un embargo total asupra exporturilor de cărbune.   

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
china
coreea de nord
muncitori
fabrici
imbracaminte