Țările de Jos extind un experiment ce vizează consumul de canabis

Țările de Jos extind un experiment ce vizează consumul de canabis
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2024

Autoritățile olandeze au extins luni la opt noi orașe un experiment care le permite consumatorilor să fumeze canabis în condiții legale, mai ales pentru a reduce astfel infracționalitatea, informează AFP.

Contrar credinței populare, vânzarea și consumul de hașiș și de marijuana nu sunt legale în Țările de Jos, ci tolerate și reglementate, în special în "coffeeshop"-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Proiectul-mamut al hidrocentralei Tarnița: 2 oferte la licitația pentru noul studiu de fezabilitate. Vechiul studiu va fi vândut la lichidarea fostei firme de proiect CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proiectul-mamut al hidrocentralei Tarnița: 2 oferte la licitația pentru noul studiu de fezabilitate. Vechiul studiu va fi vândut la lichidarea fostei firme de proiect
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Un experiment ce vizează eliminarea acestei "zone gri" din punct de vedere juridic a fost lansat la sfârșitul anului 2023 în două orașe olandeze, Breda și Tilburg, pentru a instaura un circuit legal al cultivării și aprovizionării cu canabis pentru "coffeeshop"-uri, care, până în prezent, își procură acest produs în mod clandestin, scrie Agerpres.

Mai mulți producători au fost selecționați de autorități, iar canabisul furnizat în "coffeeshop"-uri este atent monitorizat.

Experimentul creat pentru dezincriminarea producției și aprovizionării cu marijuana în "coffeeshop"-uri a fost de acum extins și în alte orașe, cum ar fi Maastricht și Groningen, permițându-le consumatorilor și vânzătorilor să fie siguri de calitatea și originile acestor produse.

Inițiativa din Țările de Jos se înscrie într-o tendință generală de dezincriminare a consumului de canabis la nivel mondial, așa cum arată măsurile adoptate recent în Germania, Elveția și Statele Unite.

În Țările de Jos, incertitudinile planează asupra politicii privind canabisul: partidul liderului de extremă-dreapta Geert Wilders, marele câștigător al alegerilor din noiembrie, vrea să renunțe definitiv la politica de toleranță față de canabis, să închidă "coffeeshop"-urile și să facă presiuni pentru instaurarea "Țărilor de Jos fără droguri". 

viewscnt
Afla mai multe despre
țările de jos
canabis