Tot mai mulți oameni fac datorii pentru a-și permite excursii la un parcuri tematice Disney. Părinții cu copii mici sunt în topul datornicilor, dar puțini își regretă deciziile

Tot mai mulți oameni fac datorii pentru a-și permite excursii la un parcuri tematice Disney. Părinții cu copii mici sunt în topul datornicilor, dar puțini își regretă deciziile
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2024

Un nou sondaj arată că aproape jumătate dintre părinți se îndatorează în timpul unei vacanțe la Disney World, scrie USA Today.

Realizat de LendingTree, sondajul publicat în această săptămână a constatat că 24% dintre toți cei care au făcut o vacanță în stil Disney au acumulat datorii în timpul călătoriilor lor: în mod notabil, 45% dintre părinții cu copii cu vârsta sub 18 ani au raportat acest fapt. Valoarea medie a datoriei pentru acești părinți a fost de 1.983 de dolari, a precizat LendingTree.

Urmărește-ne și pe Google News
Pizzerie din Iași - inclusă în Top 50 pizzerii din Europa CITEȘTE ȘI Pizzerie din Iași - inclusă în Top 50 pizzerii din Europa
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Concesiunile au fost cel mai mare motor al cheltuielilor excesive, 65% dintre respondenți citând costul ridicat al alimentelor și băuturilor. În plus, 48% dintre respondenți au declarat că nu au bugetat suficient pentru transport, iar 47% au citat cazarea, scrie G4Media.ro.

LendingTree a constatat că un sejur la un hotel din stațiunea Disney World pentru doi adulți și doi copii ar putea ajunge până la 1.079 de dolari pe noapte – cea mai mare cauză a datoriilor.

Unii părinți se îndatorează de bună voie pentru Disney

De notat este faptul că 75% dintre respondenți au declarat că excursia lor la Disney a fost sau va fi plătită în șase luni sau mai puțin. Chiar și așa, 59% dintre părinți nu au regretat că au cheltuit o sumă mare de bani pentru o vacanță la Disney. Și un procent uriaș de 90% au declarat că au fost mulțumiți de călătoriile lor în general, deoarece au fost mai degrabă un răsfăț decât o obligație.

„Pentru atât de mulți părinți, a-și duce copiii la Disney este un ritual de trecere, ceva ce își amintesc cu drag din tinerețe și pe care vor să îl experimenteze cu copiii lor”, a declarat într-un comunicat Matt Schulz, analist de credite la LendingTree. „Din cauza acestor sentimente, ei sunt adesea dispuși să se îndatoreze pentru a ajunge acolo”.

Dintre părinții care și-au asumat datorii pentru a călători într-un parc tematic Disney, 83% au făcut acest lucru în ultimii cinci ani. De asemenea, numărul total de respondenți care s-au îndatorat în timpul unei excursii Disney a crescut cu 33% față de sondajul LendingTree din 2022.

Pentru sondaj, LendingTree a discutat cu 2.001 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 78 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
disney
copii
datorii