Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală care vizează hotelurile Riviera din Olănești și Riviera din Mamaia

Știri   
Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală care vizează hotelurile Riviera din Olănești și Riviera din Mamaia
Polițiști și procurori fac, miercuri, 16 percheziții în București și în județele Vâlcea și Constanța, la persoane suspectate că ar fi creat, în ultimii zece ani, un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani, urmând să fie puse în executare nouă mandate de aducere. Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile vizează hotelurile Riviera din Olănești și Riviera din Mamaia, precum și societățile comerciale Vest Televiziune și Lifi Tour Olănești, relatează News.ro.
 
Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului instanței supreme, efectuează 16 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Vâlcea și Constanța, la persoane fizice și juridice, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, anunță IGPR.
Confesiunile unui director de hotel all inclusive CITEȘTE ȘI Confesiunile unui director de hotel all inclusive

Societățile comerciale vizate acționează în domeniul turismului, potrivit unor surse judiciare, care au indicat că perchezițiile au loc la Hotelul Riviera din Olănești, Hotelul Riviera din Mamaia, precum și la firmele SC Vest Televiziune și Lifi Tour Olănești.

 
Anchetatorii îi suspectează în acest caz pe soții Maria și Ion Tudor, potrivit acelorași surse, care au mai precizat că 13 dintre percheziții au loc în Vâlcea, trei în București și una în Constanța. În Capitală, una dintre percheziții ar avea loc în Bulevardul Agronomiei, nr. 7-15, susțin sursele judiciare. Audierile ar urma să aibă loc la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.
 
Vor fi puse în aplicare nouă mandate de aducere a unor persoane, în vederea audierii acestora și dispunerii măsurilor legale, precizează IGPR.
 
Cercetările au arătat că în perioada 2006–2016, administratorii a 10 societăți comerciale din județele Vâlcea și Constanța ar fi realizat un mecanism financiar-fiscal, prin care au cauzat un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, susțin polițiștii.
 
Astfel, prin diminuarea obligațiilor fiscale, dar și prin achiziționarea de active la prețuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operațiuni comerciale fictive semnificative, pentru creșterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului, sau serviciile nu au fost prestate), respectivii administratori ar fi eludat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.
 

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
viewscnt
Afla mai multe despre
percheziții
evaziune fiscală
riviera