Ciolacu explică investitorilor americani comasarea și devansarea alegerilor pentru președinte

Ciolacu explică investitorilor americani comasarea și devansarea alegerilor pentru președinte
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2024

Coaliția a decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale și devansarea scrutinului prezidențial pentru a nu periclita  finalizarea PNRR și aderarea la OCDE, a susținut premierul și liderul PSD Marcel Ciolacu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Nu mărim taxele! Nu ieșim cu niciun milimetru din coordonatele financiare stabilite împreună cu Comisia Europeană în PNRR! NU ne abatem vreo secundă de la traiectoria setată pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică! De fapt, pentru a nu periclita atingerea acestui dublu obiectiv național strategic - finalizarea PNRR și aderarea la OCDE - am și luat săptămâna trecută o decizie politică esențială alături de partenerii de guvernare. Simplificarea calendarului electoral prin comasarea alegerilor și devansarea scrutinului prezidențial dă României șansa de a-și proteja viitorul economic și a-și continua marile proiecte de investiții”, a afirmat Marcel Ciolacu, la o întâlnire cu reprezentanții AmCham.

FOTO - CEO-ul PPC, care tocmai a cumpărat afacerea Enel din România, a venit la Ciolacu CITEȘTE ȘI FOTO - CEO-ul PPC, care tocmai a cumpărat afacerea Enel din România, a venit la Ciolacu

Marcel Ciolacu a mai spus că România ”va avea și dincolo de 2024 o guvernare solidă, pe aceleași coordonate democratice”, respectiv ”o guvernare în care investitorii străini își pot derula proiecte într-un climat de concurență reală, luptă contra evaziunii și mai puțină birocrație administrativă”.

Senatorii puterii au adoptat deja un proiect legislativ inițiat de UMDR care prevede ca alegerile pentru funcția de președinte al României să poată avea loc cu cel mult 3 luni înainte de data încheierii mandatului șefului statului și nu doar în luna anterioară încheierii mandatului acestuia.

Anterior, liderii coaliției de guvernământ, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au anunțat că s-a ajuns la un consens pe tema comasării alegerilor europarlamentarele și locale, care vor avea loc pe 9 iunie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
alegeri
pnrr
ocde
președinte