Ciolacu: Vom cere sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a adopta noi măsuri de gestionare a populației de urși

Ciolacu: Vom cere sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a adopta noi măsuri de gestionare a populației de urși
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2024

PSD va solicita o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru dezbaterea și adoptarea unei inițiative legislative prin care sunt vizate noi măsuri de gestionare a populației de urși, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

El a fost întrebat de jurnaliști despre cazul tragic al tinerei care a murit pe traseul turistic Jepii Mici din Munții Bucegi după ce a fost atacată de un urs, ulterior animalul fiind împușcat, în contextul în care era agresiv și nu părăsea zona unde se afla corpul victimei, scrie Agerpres.

HARTĂ O nouă centură rutieră în România - gata de inaugurare CITEȘTE ȘI HARTĂ O nouă centură rutieră în România - gata de inaugurare

"Nu neapărat împușcați, să facă o selecție acolo unde este o zonă de pericol, unde sunt alarmați prin primari, prin pădurari, prin localnici. Am vorbit și cu domnul ministru al Mediului, am vorbit și cu cei mai implicați și mai știutori în domeniu. Este o aglomerație în anumite zone, nu mai au mâncare suficientă și de asta coboară. Am vorbit și cu domnul Simonis, domnul președinte al Camerei, pentru că o astfel de măsură nu se poate decât prin Parlament. Și, după discuțiile cu ministrul Mediului, pornim o inițiativă și vom cere o sesiune extraordinară ca să o trecem prin Parlament", a declarat Ciolacu.

Potrivit prim-ministrului, modificările legislative avute în vedere sunt curs de elaborare.

"În acest moment, la asta lucrăm. Este evident că viața omului primează, dar, repet, nu va fi dat liber la împușcat urșii pe teritoriul României, fiecare cum dorim și când dorim. Vor fi abordate zonele cu risc foarte mare", a explicat Marcel Ciolacu.

Premierul a făcut precizările la finalul evenimentului de deschidere a depozitului automatizat PepsiCo situat în localitatea Popești-Leordeni din județul Ilfov.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și braconaj cinegetic, după ce un urs a ucis o tânără aflată pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi, animalul fiind apoi împușcat, în contextul în care era agresiv și nu părăsea zona unde se afla corpul victimei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
parlament
ursi